Tabloul „Noapte înstelată” de Van Gogh, reprodus din 4 milioane de PET-uri

Noapte-instelata-PET-01

Cunoscutul tablou ”Noapte înstelată” de Van Gogh a fost reprodus în Taiwan din patru milioane de sticle de plastic de diferite culori de către artistul Wang Cheng-Wei, care îşi propune ca în acest fel să conştientizeze publicul în legătură cu importanţa conservării mediului înconjurător, scrie marţi ziarul spaniol ”El Pais”.
”Tabloul” se întinde pe o suprafaţă de 53 de hectare din ”Embrace Cultural and Creative Park” din Keeling, în partea de nord a ţării.

Noapte-instelata-PET-02

Instalaţia, care poartă numele ”The Starry Paradise”, a costat aproximativ 12,7 milioane de dolari şi reconstruieşte celebra pictură în ulei realizată de genialul olandez în 1889. În timpul zilei, zona oferă un spectacol de culori, iar noaptea, unul de lumini, cu ajutorul unor leduri.

Materia primă folosită de inventivul artist chinez contemporan este formată din sticle uzate donate de centre culturale şi persoane particulare.

Noapte-instelata-PET-03

Wang Chen-Wei intenţionează să intre în Cartea Guinness a Recordurilor ca autor al celui mai amplu proiect de acest gen. Totodată, evidenţiază şi caracterul solidar al ”tabloului” său: pentru fiecare set de zece sticle primite, parcul donează o mică sumă (aproximativ 0,31 dolari) unei asociaţii din Taiwan care sprijină persoanele care sufăr de depresie, boală care l-a afectat şi pe Vincent Van Gogh. (Text: Agerpres, Foto: 500px.com, jo-jing.com)