Sute de sculpturi din gheaţă la Festivalul zăpezii

sapporo-festivalul-zapezii

Temperaturi sub zero grade şi măiestria se îmbină în oraşul japonez Sapporo, unde la 5 februarie începe cea de-a 67-a ediţie a Festivalului zăpezii, cu sute de sculpturi din gheaţă, relatează EFE.

Replica ruinelor Catedralei Sf. Paul din Macao (China) străluceşte imaculată, după 30 de zile de muncă în care s-au folosit 2.400 de tone de zăpadă. Un Shinkansen (tren de mare viteză japonez) sau un teatru shakespearian sunt, de asemenea, reprezentate în gheaţă la Sapporo, capitala prefecturii nipone Hokkaido (nord).

Peste 2.000 de persoane au participat în ultima lună la construirea uriaşelor statui din gheaţă.

Pe lângă sud-coreeni, la Festival se prezintă tot mai mulţi voluntari din ţări mai îndepărtate precum Canada sau Australia, potrivit organizatorilor.

Iarna aceasta, deşi străzile, acoperişurile şi copacii sunt acoperiţi de zăpadă, ninsorile au fost mai puţin abundente la Sapporo.

„Am folosit circa 1.200 de tone pentru a construi una dintre statuile principale iar o parte din zăpadă a trebuit să o aducem dintr-o localitate aflată la 55 de kilometri distanţă de Sapporo”, a declarat, pentru EFE, coordonatorul Festivalului, Kiyoshi Tokairin.

Festivalul zăpezii s-a născut în 1950, când un grup de tineri, sătui de aspra iarnă din nordul Japoniei, au construit şase statui din gheaţă în oraşul paralizat de ninsorile abundente.

În pofida acestui timid început, Festivalul de la Sapporo a reunit la ediţia trecută peste două milioane de vizitatori şi a generat 41.900 de milioane de yeni (circa 318 milioane de euro), au informat organizatorii săi.

„La ultimele ediţii am văzut o creştere a numărului de vizitatori străini. De aceea, în viitor, dorim să extindem semnalizarea şi informaţiile în limba engleză”, a precizat Kiyoshi Tokairin. (Text: Agerpres, Foto: journeymart.com , Video: youtube.com)