Surprinzătorul truc care arată că unele hoteluri nu schimbă cearşafurile

cearsafuri-hotel

Una dintre cele mai plăcute senzaţii trăite de turişti este aceea de a intra în camera pe care au rezervat-o într-un anumit hotel şi de a-i simţi curăţenia.

Mocheta, baia… totul străluceşte. Și, desigur, cearşafurile, cu acea senzaţie de prospeţime care ne învăluie când ne întindem pe pat. Dar sunt într-adevăr curate totdeauna?, se întreabă cotidianul spaniol ABC, care prezintă un truc pentru a ieşi din dilemă.

Programul de televiziune Inside Edition a prezentat pe canalul său de YouTube un videoclip care arată că nu toate hotelurile sunt atât de riguroase pe cât ne-am aştepta când este vorba despre curăţenie. Trucul constă în a însemna cearşafurile cu cerneală invizibilă şi a rezerva aceeaşi cameră sub alt nume în ziua următoare, pentru a vedea dacă se schimbă aşternutul sau se lasă cel folosit.

După cum se poate vedea în videoclip, trei dintre cele nouă hoteluri în care s-a aplicat trucul nu au schimbat aşternutul de la un turist la celălalt. Un procentaj cu siguranţă alarmant, mai ales având în vedere faptul că unele dintre hotelurile în cauză se lăudau că primiseră numeroase premii şi distincţii acordate numai celor mai bune localuri din clasa lor.

Explicaţiile oferite de responsabilii hotelurilor nu sunt convingătoare. Toţi se arată surprinşi de această descoperire şi afirmă că sunt foarte exigenţi în materie de curăţenie şi igienă, subliniind că este vorba de un episod punctual şi că nu ştiu din ce cauză nu au fost schimbate cearşafurile. În acelaşi timp, dau asigurări că vor acţiona imediat pentru a rezolva problema.

Cotidianul spaniol recomandă ca, dacă turistul are vreo suspiciune, data viitoare când va dormi departe de casă, indiferent în ce ţară se va afla, să spulbere orice îndoială solicitând la recepţia hotelului un aşternut curat. Schimbându-l singur, va şti cu siguranţă că nimeni nu l-a folosit noaptea trecută. (Text: Agerpres, Foto: captura video , Video: youtube.com)