Suport pentru cutii de bere… comestibil pentru peşti

suport-bere-comestibil

Un producător de bere din Florida a realizat un suport care permite transportarea a şase cutii de bere realizat dintr-un material care este comestibil pentru peşti şi ţestoasele de mare, pentru a proteja aceste specii de poluarea cu plastic, relatează AFP.

Numeroase ambalaje care permit transportarea dozelor de sucuri sau bere sunt fabricate din plastic şi ajung în mare unde reprezintă un pericol pentru fauna marină.

Compania Saltwater, o fabrica de bere artizanală din Delray Beach (sudul Floridei), a decis să remedieze problema prin aşa-numitele „Edible Six Pack Rings” (inele comestibile pentru şase cutii de bere) şi speră că această iniţiativă să-i inspire şi pe alţi producători.

„În loc să omorâm peştii, noi îi hrănim„, a explicat Chris Gove, preşedintele cofondator al companiei.

Inelele care susţin cele şase cutii sunt fabricate din reziduurile rezultate din producerea berii, precum orzul sau grâul.

„A împiedica plasticul să ajungă în natură ar trebui să fie o prioritate”, a declarat Nicholas Mallos, responsabil cu menţinerea curată a oceanelor din partea organizaţiei Ocean Conservancy, care a lăudat iniţiativa celor de la Saltwater. Peste 690 de specii marine sunt afectate de poluarea cu plastic a oceanelor, a reamintit el.

Americanii consumă circa 24.000 de milioane de litri de bere pe an, dintre care 50% sunt ambalate în cutii, potrivit Saltwater. După ce a produs în aprilie 500 de prototipuri de astfel de inele-suport comestibile, compania din Florida speră să fabrice câte 400.000 pe lună din octombrie. (Text: Agerpres, Foto: vinepair.com, Video: youtube.com)