„Super-vaca” Madame, câştigătoare a unui concurs de frumuseţe

O vacă din rasa Holstein pe nume Madame a fost desemnată, joi, 23 februarie, câştigătoarea unui concurs de frumuseţe dedicat bovinelor din landurile Saxonia inferioară şi Saxonia, informează DPA.

Exemplarul bălţat a fost desemnat învingător dintr-un total de 169 de animale înscrise în concurs.

Madame a fost apreciată în mod deosebit de juriu, printre calităţile care i-au adus premiul întâi numărându-se ugerul bine proporţionat şi poziţionat, picioarele solide şi pelvisul larg. Ea a fost catalogată drept o „super-vacă” de unul dintre juraţi, Roger Frossard, potrivit sursei citate

Peste 1.500 de spectatori au participat la cea de-a 44-a ediţie a concursului de frumuseţe pentru bovine desfăşurat în oraşul Verden din nordul Germaniei.

„Muncim zi şi noapte pentru vacă”, a declarat printre lacrimi mândrul proprietar al lui Madame, Henrik Wille. „Ne petrecem tot anul pregătindu-ne pentru această zi”, a adăugat el.

Wille este şi proprietarul câştigătoarei de anul trecut — o vacă pe nume Lady Gaga, multipremiată la concursurile recente. Însă, aceasta a născut recent un viţel şi nu mai putut participa la competiţia de joi, au declarat organizatorii. (Text: Agerpres, Foto: Julian Stratenschulte/dpa)