Vinul veseleşte inima omului, când îl bei cu măsură. Când măsura lui e farfuria, licoarea lui Bahus se transformă într-o delicioasă supă de vin ca la Buziaş. Reţeta ne-o dă doamna Elisabeta Antal, care ne spune că avem nevoie de 0,5 l de vin roşu sau rose, un litru de apă, scorţişoară, 100 grame de zahăr şi un ou.
Şi începem să preparăm reţeta, presimţind că va fi o mare veselie prin bucătărie şi în toată casa.
„Se pune vinul la fiert cu apa (în cantitatea dorită), cu bucăţele de scorţişoară şi puţin zahăr. Când supa începe să fiarbă, se adaugă un ou crud astfel încât să obţinem nişte «zdrenţe». Se serveşte caldă”, spune Elisabeta Antal.
Ne dă asigurări că nu ne îmbătăm şi gustăm. Este delicioasă, ca o supă de roşii puţin mai «zglobie» în gură. Se poate servi cu crutoane. (Text: Agerpres, Foto: cookingwithalison.com)