Suedia şi Danemarca în război pe Twitter

Suedia-Danemarca

Un veritabil război s-a pornit, ca din senin, joi, 7 iulie, între conturile oficiale de Twitter ale Suediei şi Danemarcei, prilej cu care am aflat la ce apelează utilizatorii de Twitter din cele două ţări pentru a râde pe seama rivalilor nordici.

Totul a fost permis, pornind de la glume pe seama faunei, via jucării LEGO şi ajungând până la presupusa dominaţie daneză pe piaţa mondială a băncilor de spermă, conform unui material publicat de vox.com.

Încă de joi dimineaţă, contul de Twitter al Danemarcei, administrat de Ministerul de Externe al acestei ţări, a retransmis un tweet deloc provocator de pe contul Suediei, în care se susţinea că danezii şi suedezii au foarte mult lucruri în comun — cu referire, de această dată, la aversiunea lor comună pentru… mochete. Părea un subiect nevinovat, însă situaţia a degenerat rapid după ce Suedia a răspuns luând în glumă mărimea Danemarcei. Și astfel a fost trasă prima salvă de tun în Marele Război Nordic de pe Twitter din 2016.

Continuarea ţine deja de istorie: Danemarca a răspuns la comentariul cu privire la dimensiunile sale reduse invocând faptul că suedezii sunt obligaţi să respecte mult prea multe legi şi reguli. Apoi lucrurile au scăpat rapid de sub control.

Dintre comentariile care au circulat între conturile de Twitter ale celor două ţări le menţionăm pe cele cu privire la un elan care a înotat din Suedia în Danemarca şi în cele din urmă a murit pe ţărmul danez, cele despre un poliţist suedez care a crezut că un compatriot de-al său în stare de ebrietate ar fi vorbit daneza, despre un tată suedez care şi-a botezat copilul Lego (după numele celebrelor jucării daneze) şi, poate cele mai bizare comentarii dintre toate, cele cu privire la un material publicat de Vice conform căruia Danemarca domină piaţa globală a donatorilor de spermă.

Spre deosebire de perioadele din trecut, când feudele dintre vikingi erau rezolvate cu sabia şi cu toporul, de această dată cele două naţiuni nordice s-au menţinut în limitele spaţiului virtual. (Text: Agerpres, Foto: secura.e-sim.org)