Suc miraculos de sfeclă roşie, miere, morcovi, portocale şi lămâi

suc-sfecla

Un „suc miraculos”, a cărui reţetă este recomandată de site-ul Terra Femina, ar prelungi speranţa de viaţă, cu condiţia să fie băut zilnic.

Pentru îmbunătăţirea stării de sănătate şi prelungirea cu câţiva ani a vieţii ar fi suficiente un kilogram de sfeclă roşie, 100 de grame de miere, 500 de grame de morcovi, trei portocale şi o lâmâie, scrie 7sur7.be.

Toate ingredientele se pun într-un mixer şi se amestecă, iar lichidul rezultat se toarnă într-o sticlă care se pune la frigider. Este o băutură magică ce trebuie consumată în fiecare dimineaţă. Sucul, care cuprinde doar fructe şi legume, ar întări sistemul imunitar şi ar permite prevenirea apariţiei unor forme de cancer. Sfecla roşie este cunoscută ca un antioxidant natural şi, potrivit mai multor studii, un consum zilnic ar putea constitui o pavăză anti-cancer.

Mierea are virtuţi antibacteriene, dar stimulează şi circulaţia sanguină, întăreşte sistemul cardiovascular şi ar combate şi colesterolul. Portocalele şi morcovii au un efect benefic asupra sistemului imunitar, în timp ce lămâile uşurează digestia.

Toate sunt argumente solide pentru consumul zilnic al unui suc plăcut la gust care, în plus, ar creşte şi speranţa de viaţă. (Text: Agerpres, Foto: doctoroz.com)