Statuie nud a lui Donald Trump – „Împăratul n-are ouă”

Statuie-Donald-Trump

 O statuie nud a lui Donald Trump a făcut senzaţie timp de câteva ore joi, 18 august, la New York, până când a fost distrusă de autorităţi, transmite AFP.

Statuia — o reprezentare deloc avantajoasă a candidatului republican la preşedinţia SUA — a apărut în Union Square. Trump era reprezentat cu mâinile încrucişate pe abdomenul enorm, cu părul blond caracteristic, cu dotări masculine minuscule, iar pe soclu era inscripţionat „împăratul n-are ouă”.

Gruparea anarhistă californiană Indecline a difuzat ulterior o înregistrare video cu producţia a cinci statui identice, din lut şi silicon. Celelalte patru au fost expuse în Los Angeles, San Francisco, Cleveland şi Seattle.

Serviciul parcurilor din New York a trimis doi angajaţi, care au doborât statuia şi i-au rupt picioarele cu hârleţe, apoi au făcut-o bucăţi.

„Serviciul parcurilor a îndepărtat statuia. (…) Instalarea unei structuri sau opere de artă neautorizate în oraş este ilegală”, a confirmat un purtător de cuvânt pentru AFP.

Statuia a atras curioşi care au fotografiat-o sau chiar s-au fotografiat şi pe ei alături.

Un lucrător dintr-un magazin din apropiere a declarat AFP că statuia nu i s-a părut şocantă, dar poate altora da, având în vedere că erau şi copii în jur. Un bărbat a apreciat că Trump, ca orice figură publică, poate fi luat în râs: „Face parte din modul de viaţă american”. (Text: Agerpres, Foto: theverge.com)