Spotul Concursului Enescu: „Trăieşte-ţi visul!”

Festivalul-Enescu

Clipul oficial de promovare a Concursului Enescu 2016, lansat vineri, 19 august, readuce la viaţă, cu vocea actorului Marcel Iureş, la 135 de ani de la naşterea marelui compozitor, un mesaj al autorului „Poemei Române”: „Trăieşte-ţi visul!”, anunţă organizatorii evenimentului, într-un comunicat.

‘Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt’ — sunt cuvintele lui George Enescu, readuse la viaţă de cunoscutul actor Marcel Iureş în clipul oficial de promovare a Concursului Internaţional George Enescu 2016 (3 — 25 septembrie, Bucureşti). George Enescu şi-a dorit să fie compozitor, în primul rând, şi nu şi-a abandonat nicio clipă visul de o viaţă. A visat şi să-i ajute pe tinerii artişti să se afirme şi le-a făcut pe amândouă. Urmând exemplul lui Enescu, Concursul George Enescu 2016 invită la o recunoaştere şi sărbătoare a visurilor care ne duc mai departe. ‘Trăieşte-ţi visul!’ este provocarea pe care o lansează concursul celor 174 de tineri artişti din întreaga lume înscrişi în competiţie, precum şi publicului care va participa la recitalurile şi concertele de la Ateneul Român pentru a-i susţine”, se arată în comunicatul OMA Vision.

Pentru Marcel Iureş, „Enescu are o valoare de unicat”.

„Ca om care se bucură de muzică, aş spune că participarea unui tânăr artist la Concursul Enescu este o încercare pentru care chiar merită să trăieşti! George Enescu este unul dintre compozitorii care au făcut cultura muzicală europeană mai bogată, nu mai vorbesc de cultura românească. Enescu are o valoare de unicat. Aşa că să îţi încerci forţele sub o asemenea icoană reprezintă ceva în viaţă”, a declarat actorul Marcel Iureş.

În total, 174 de tineri artişti au fost selectaţi să intre în competiţie, timp de 22 de zile, în cadrul ediţiei 2016 a Concursului Internaţional George Enescu. Aceştia au fost selectaţi de juriul de specialitate dintr-un total de 317 tineri înscrişi din 48 de ţări, cu 40% mai mulţi faţă de ediţia 2014 a concursului.

De asemenea, evenimentul aduce pe scena Ateneului Român şase recitaluri extraordinare ale unor muzicieni consacraţi, membri ai juriului, precum şi ale câştigătorilor ediţiei trecute a Concursului Enescu — tineri aflaţi în plină afirmare în cariera internaţională.

Concertul de deschidere a Concursului Enescu 2016, precum şi Finala de Pian sunt deja sold-out, în timp ce pentru celelalte evenimente se mai găsesc bilete, acestea fiind disponibile în reţeaua Eventim.

Preţurile biletelor pentru Concursul Enescu 2016 variază între 40 şi 50 de lei, se precizează în comunicat.(Text: Agerpres, Foto: tebyan.net , Video: concurs.festivalenescu.ro)