Snoop Dogg va ajunge la Bogata de Mureş

Snoop-Dogg

Rapperul, producătorul şi actorul american Snoop Dogg a anunţat în urmă cu câteva ore pe pagina sa de Facebook ca va veni la Bogata în România, după ce se aflase virtual în această localitate graţie unei greşeli de ortografie într-o postare pe altă reţea socială, Instagram.

Snoop Dogg a postat o fotografie pe Instagram la 13 martie, pe când se afla în turneu în Columbia, bifând că se află în Bogata, judeţul Mureş din România, în loc de Bogota, capitala Columbiei. Eroarea a fost rapid detectată de internauţi şi presă, fiind consemnată de numeroase publicaţii străine, între care Associated Press, BBC sau USA Today.

Acestea au menţionat că românii au profitat imediat de greşeală pentru promovare turistică. De exemplu, site-ul de turism visitbogata.com a descris satul de aproximativ 2.000 de locuitori ca fiind „cel mai bun loc pentru a vă relaxa în România”, iar autorităţile locale l-au invitat pe Snoop să vină în vizită.

Rapperul Snoop Dogg, aşteptat la Bogata de Mureş cu palincă şi cu ciorbă din moare de varză

În cele din urmă, artistul american a confirmat că îşi pregăteşte chitara pentru fanii români şi că greşeala sa va deveni ”curând realitate”.

Anunţul postat cu numai câteva ore în urmă pe pagina sa de Facebook, însoţit de o fotografie în care apare fumând şi adăugând ca locaţie tot localitatea Bogata, Mureş, România, a atras mii de aprecieri şi sute de comentarii din partea internauţilor români şi străini, multe dintre ele ironice, cu referire la slăbiciunea artistului pentru droguri.

Bogata are un site de promovare, după ce Snoop Dogg a dat check-in din greşeală în localitatea mureşană

Localitatea Bogata are deja un site de promovare visitbogata.com după această întâmplare.

„Snoop Dogg a dat check-in în Bogata, Mureş, din greşeală, dar voi nu trebuie să faceţi asta. Aflaţi de ce ar trebui să vizitaţi acest loc şi să daţi check-in în mod real„, se arată pe pagina visitbogata.com, scrisă în limba engleză şi ilustrată cu fotografii idilice.

Site-ul are şi un motor de căutare prin intermediul căruia turiştii pot afla, cu serviciul Google Maps, cât ar dura călătoria lor până în Bogata şi care ar fi itinerariul. Sunt oferite şi informaţii despre viteza internetului în România, făcând referire la declaraţiile senatorului american Bernie Sanders, care a spus că este „inacceptabil” ca internetul din SUA să fie mai slab decât cel din România.

***
Snoop Dog este unul dintre avocaţii de marcă ai legalizării consumului de marijuana şi mândru deţinător al unui card de platină pentru achiziţia de marijuana în scopuri medicinale. Vedeta hip-hop şi-a învăţat fiul cum se fumează iarba.

„De la cine să înveţe mai bine decât de la expert?”, a declarat Snoop pentru publicaţia The Hollywood Reporter, făcând trimitere la o serie de fotografii postate pe Twitter în care fiul său apare aprinzând un bong gigantic.

„Copiii mei pot să facă orice le trece prin cap”, îşi explică Snoop filosofia parentală.

„Aş fi un ipocrit să le impun să facă ceva. Sunt mulţi părinţi care nu au o relaţie adevărată cu copiii lor. Aceşti copii sunt cei care ajung să se drogheze, au gânduri suicidare şi se îmbată şi se urcă la volan. Relaţia dintre mine şi fiul meu este destinsă. Eu sunt tatăl lui şi este datoria mea să-i arăt cum se face pentru că eu sunt un exemplu pentru el în viaţă”.

Artistul a lansat anul trecut o platformă online dedicată canabisului, descrisă ca sursă online de informaţii despre canabis având, printre altele, o bază de date despre diferitele tipuri de plante, o aplicaţie de localizare a site-urilor de vânzare legale, dar şi conţinuturi „culturale” şi editoriale, precum reţete de bucătărie sau clipuri video. Într-una din acestea, foşti militari explică, de exemplu, felul în care folosesc canabisul pentru a combate problemele de anxietate, stres şi insomnie în locul medicamentelor.

De asemenea, Snoop Dogg a investit şi într-o firmă de livrare la domiciliu a canabisului în scopuri medicale, numită Eaze.

Pe numele său real Cordozar Calvin Broadjus Jr., Snoop Dogg, în vârstă de 44 de ani, s-a născut la Long Beach, la sud de Los Angeles. În timpul liceului, Snoop Dogg a intrat într-una dintre cele mai periculoase bande criminale din lume, The Crips, ai cărei membri sunt implicaţi în traficul de droguri, jaf şi crimă. La puţin timp după ce a absolvit liceul a fost arestat pentru posesie de cocaină şi a fost condamnat la trei ani de închisoare.

În anul 1992 a fost descoperit de compozitorul de muzică rap Dr. Dre, care l-a lansat în lumea muzicii hip-hop. Dar a continuat să aibă în mod repetat probleme cu legea, fiind închis de mai multe ori, în special pentru posesie de droguri dar şi pentru alte acuzaţii. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/snoop dogg, Video: youtube.com)