Snack-uri cu o vechime de 250 de ani

cel-mai-vechi-covrig

Arheologii germani au descoperit snack-uri cu o vechime de 250 de ani în cadrul unor săpături arheologice efectuate în oraşul bavarez Regensburg, a declarat o responsabilă locală, citată de DPA.

„Vă pot garanta că este vorba de cel mai vechi covrig descoperit vreodată”, a declarat Silvia Codreanu-Windauer, de la Biroul pentru Conservarea Monumentelor din Landul Bavaria.

Arheologii care efectuau săpături la un sit din centrul oraşului au dezgropat rămăşiţele carbonizate ale unor chifle, a unui covrig şi a unui croissant din secolul al XVIII-lea.

„Descoperirea este ceva special, deoarece reprezintă o frântură din viaţa de zi cu zi”, a declarat primarul oraşului Regensburg, Joachim Wolbergs.

Site-ul din Piaţa Dunării este de mai mulţi ani sursa unor importante descoperiri arheologice. Aici a fost descoperită o casă de lemn a cărei vechime a fost aproximată la 1.200 ani, un loc de execuţie din perioada medievală şi o pasarelă de lemn, de la începutul Evului Mediu, care ducea spre Dunăre. (Text: Agerpres, Foto: dpa-international.com)