Smiley şi-a găsit buletinul

buletin-Smiley

Smiley a primit, marţi, 2 februarie, un buletin simbolic din partea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în semn de mulţumire pentru sprijinul acordat campaniei adresate celor care şi-au pierdut actul de identitate.

„Am din nou #buletin! #MAI îi mulţumeşte lui Smiley pentru sprijinul acordat în promovarea acestei campanii! Ca urmare a demersurilor comune, de la începutul anului, peste 150.000 de români şi-au reînnoit actele de identitate. Fii şi tu ca #Smiley, fă-ţi #buletin! Vei putea, astfel, să te plimbi în afara ţării, să dai examenul pentru permisul de conducere, să te înscrii la liceu sau la facultate sau să-ţi exerciţi dreptul de vot! Iar anul acesta vor fi două procese electorale!”, se arată în textul ce însoţeşte galeria foto de pe pagina oficială de Facebook a MAI.

În fotografiile publicate marţi este prezentat Smiley, care a primit, la sediul casei sale de producţie, ofiţeri ai Ministerului de Interne, care i-au oferit un buletin simbolic, în câmpurile-cheie de pe cartea de identitate fiind făcute referiri la cântece ale artistului.

Astfel, la CNP, este specificat, în locul codului numeric personal, cuvântul „Oarecare”, la „Nume” — Smiley şi „Prenume” — „Omul”. La „Cetăţenie”, pe buletinul special al lui Smiley este menţionat „Fii tu România”, locul de naştere este „Acasă”, iar Domiciliul este „Plec pe Marte”.

Pornind de la una dintre cele mai recente piese ale lui Smiley, interpretate alături de DOC & Motzu, „Pierdut buletin”, Ministerul Afacerilor Interne a pornit, la începutul anului, pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, o campanie de informare pentru cei care şi-au pierdut actul de identitate.

„#MAI alături de Smiley şi de toţi cei care şi-au pierdut buletinul. În luna decembrie, #Smiley ne-a anunţat că şi-a pierdut buletinul. Având în vedere ca a trecut o lună şi cunoscutul cântareţ nu ne-a anunţat că şi-ar fi găsit documentul de identitate, îi informăm, pe aceasta cale, pe toţi cei care se află în aceeaşi situaţie, că pot gasi lista documentelor necesare obţinerii unui nou act de identitate accesând pagina http://depabd.mai.gov.ro/eliberare_CI_pierdere.html, Aşteptăm cu nerabdare lansarea piesei ‘Am din nou buletin’„, scriau reprezentanţii MAI în ianuarie. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/Ministerul Afacerilor Interne, Romania)