„Simfonia” lalelelor la Grădina Botanică Jibou

Gradina-Jibou-lalele-04

Un număr record de circa 30 de mii de lalele din peste 100 de specii au pregătit pentru vizitatori, în această primăvară, specialiştii Grădinii Botanice din Jibou.

„Avem anul acesta un număr mai mare de soiuri, dar şi de bulbi, comparativ cu anii precedenţi, atât de lalele, cât şi de zambile şi narcise. Noutatea din anul 2016 o reprezintă faptul că am extins foarte mult spaţiile, suprafeţele cultivate cu ele, inclusiv toată zona de sector ornamental, iar efectul este mult mai puternic, pentru că se văd mult mai bine soiurile. Pentru noi este un record ca număr de soiuri şi bulbi pe care le prezentăm publicului. Suntem undeva la 30.000 de bulbi plantaţi, iar ca şi soiuri sunt peste 100 de lalele, 20 de soiuri de narcise şi zambile”, a declarat luni, Cosmin Sicora, directorul Grădinii Botanice Jibou.

Gradina-Jibou-lalele-01

Potrivit directorului, grădina oferă în această perioadă şi o altă atracţie specială, respectiv o seră dedicată orhideelor, una dintre cele mai mari din ţară, cu peste 200 de varietăţi ale acestei specii.

„Simfonia” lalelelor nu a lăsat indiferenţi vizitatorii, peste 2.500 de persoane trecând pragul Grădinii Botanice din Jibou la finalul săptămânii.

Gradina-Jibou-lalele-02

Grădina Botanică Jibou se întinde pe 30 de hectare şi include un sector ornamental, grădina romană, rozarium, grădina japoneză, sector dendrologic, un complex de sere de 4.000 de metri pătraţi, acvarii cu peste 40 de specii şi varietăţi de peşti, galerie amazoniană cu cascade artificiale, plante tropicale şi specii de papagali, precum şi un parc zoologic cu cerbi, căprioare, porci mistreţi şi voliere cu păsări.

Gradina-Jibou-orhidee-03

În curtea grădinii se află Castelul Wesselenyi, cea mai mare construcţie în stil baroc din ţară. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Centrul de Cercetari Biologice Gradina Botanica „Vasile Fati” Jibou)