„Simfonia lalelelor” de la Piteşti

Simfonia lalelelor-02

Mii de oameni au asistat, vineri, 22 aprilie, la deschiderea ediţiei din acest an a „Simfoniei lalelelor”, tradiţionala expoziţie internaţională dendro-floricolă de la Piteşti.

„Simfonia lalelelor” a fost deschisă, la fel ca în ultimii ani, de o tradiţională paradă a florilor la care au luat parte sute de copii, studenţi, elevi şi preşcolari de la unităţi de învăţământ din municipiul Piteşti, dar şi din alte localităţi ale judeţului Argeş.

Copiii, îmbrăcaţi în costume care sugerau primăvara şi purtând flori în mâini, au defilat din Piaţa Primăriei până la Complexul Expoziţional „Casa Cărţii”, unde a avut loc deschiderea oficială a manifestărilor. Parada, urmărită de mii de piteşteni, a fost deschisă de trei care alegorice.

La ceremonia oficială de deschidere a „Simfoniei lalelelor” au participat delegaţii ale oraşelor înfrăţite cu municipiul Piteşti, precum şi reprezentanţi diplomatici din mai multe ţări.

Simfonia lalelelor-01-ww

Sute de producători şi comercianţi de flori şi plante ornamentale din ţară şi din străinătate participă în acest an la eveniment. Potrivit organizatorilor, la expoziţia de aranjamente florale găzduită de Complexul Expoziţional „Casa Cărţii” au fost amenajate circa 80 de standuri, peste 160 de agenţi economici şi 50 de meşteri populari expunându-şi produsele în zona pietonală din centrul municipiului Piteşti.

Programul manifestărilor din programul ediţiei cu numărul 39 a „Simfoniei lalelelor” mai include întrecerile sportive, spectacolele în aer liber şi manifestări culturale. Ediţia din acest an se va încheia duminică, 24 aprilie.

„Simfonia lalelelor”, una dintre cele mai cunoscute expoziţii dendro-floricole din România, a fost iniţiată în 1978, reunind apoi, în fiecare an, producători de flori şi plante ornamentale din ţară şi străinătate. Manifestarea este organizată de Primăria Piteşti, Administraţia Domeniului Public şi Centrul Cultural din municipiu.( Text: Agerpres, Foto: simfonialalelelor-pitesti.ro)