Sibiul şi Oradea intră în Top 10 cele mai convenabile destinaţii europene

sibiu-03

Două oraşe din România, Sibiu şi Oradea, se clasează în premieră în Top 10 cele mai convenabile destinaţii europene ce merită vizitate în 2017, conform clasamentului Best Value Index, remis miercuri, 26 octombrie.

Sibiu, ocupanta locului şase în clasamentul de anul trecut, se situează în acest an pe locul 10 cu un indice de 96,88% şi cu un preţ mediu de cazare de 220 lei pe noapte pentru o cameră dublă. Oradea, ce ocupă poziţia a şaptea, este surpriza acestui clasament, realizat de site-ul trivago.ro. Cu un indice de 97,07%, Oradea se află în premieră în acest clasament, preţul mediu de cazare fiind de 193 lei pentru o noapte.

Pentru a doua oară în ultimii trei ani, ocupantul locului întâi este oraşul Mostar din Bosnia şi Herţegovina care a obţinut în acest an un indice de 97,58%. La o diferenţă foarte mică, cu un indice de 97,53%, se situează pe al doilea loc oraşul Novi Sad din Serbia. Obţinând acelaşi indice, Veliko Tarnovo din Bulgaria s-a situat pe al locul al treilea. Preţurile medii pentru o noapte de cazare în aceste oraşe variază între 193 lei pentru prima clasată şi 184 lei respectiv 162 lei pentru ocupantele locurilor doi şi trei.

Următoarele locuri sunt ocupate de Suzdal (Rusia), Levov (Ucraina), Eger (Ungaria).

Braşovul se află în acest clasament pe locul 15, cu 96,39%, înainte de Trapani (Italia), Goreme (Turcia) şi Kazan (Rusia).

Ca în fiecare an, indicele celor mai convenabile 100 de destinaţii la nivel european combină preţul mediu de cazare pe noapte pentru o cameră dublă cu opiniile utilizatorilor trivago, rezultând o listă de destinaţii în care hotelurile sunt accesibile şi serviciile oferite sunt de calitate.

De la Patrimonii Mondiale UNESCO la Capitale Europene ale Culturii, lista cuprinde multe destinaţii cu un patrimoniu arhitectural deosebit dar şi cu numeroase posibilităţi de petrecere a timpului liber în natură. (Text: Agerpres, Foto: e-excursii.com)