Selfie-urile ar putea provoca apariţia ridurilor

foto-selfie

O autoare de blog britanică, care face circa 50 de selfie-uri pe zi, apreciază că acest obicei i-a provocat apariţia unor riduri fine şi mici pete pe faţă. Un dermatolog nu exclude această posibilitate, însă cu unele nuanţe, scrie friday-magazine.ch.

Explicaţia ar fi că aparatele emit lumină albastră, potenţial nocivă pentru piele.

Potrivit unui articol apărut în Daily Mail în cursul acestei săptămâni, o autoare de blog, Mehreen Baig, ar fi observat apariţia unor defecte cutanate pe faţă: mici pete suprapigmentate şi riduri fine. Tânăra obişnuieşte să facă circa 50 de selfie-uri pe zi şi afirmă că problemele i-ar fi apărut ca efect al luminii albastre emise de smartphone.

Informaţia a fost preluată în zilele următoare de presa anglo-saxonă, iar New York Post a intervievat un dermatolog, dr David E. Bank, care a confirmat că astfel de simptome au fost constatate când expunerea a fost intensă. Nu a spus însă că un smartphone ar fi capabil de aşa ceva. Cine se teme totuşi de astfel de efecte nu are decât să îşi dea pe faţă cu o cremă de protecţie solară, încheie friday-magazine.ch. (Text: Agerpres, Foto: perfectphone.ro)