Se va interzice parcarea pe trotuar

parcare-trotuar-01

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) arată că prin iniţiativa proiectului de lege de modificare a Ordonanţei 195/2002 se intenţionează instituirea regulii interzicerii parcării pe trotuar.

„Singura excepţie va fi aceea în care administratorul drumului public poate permite, cu avizul poliţiei rutiere, oprirea sau staţionarea, parţial sau total, a vehiculelor pe anumite zone ale trotuarelor, marcate şi semnalizate în mod corespunzător”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) remis luni.

Precizarea vine în contextul interesului mass-media faţă de noile propuneri legislative privind modificările aduse codului rutier pe aspectul parcării autovehiculelor pe trotuare.

Excepţia la care MAI face referire are în vedere situaţiile în care dimensiunile trotuarului pot permite inclusiv parcarea de vehicule, administratorul drumului urmând a semnaliza posibilitatea de oprire sau staţionare pe trotuar şi marca zona destinată parcării sau staţionării, după caz. Numai în aceste situaţii este posibilă parcarea pe trotuar a vehiculelor.

„Norma se regăseşte la art. 1176 alin. (2), ca obligaţie a administratorului drumului public. Odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, urmează a fi aduse modificări, în acord cu aceasta şi regulamentului de aplicare a OUG 195/2002, aspect prevăzut la art. VI din proiectul de lege„, se mai arată în comunicatul MAI. (Text: Agerpres, Foto: panoramio.com)