Se lansează Dead or Alive 5 Last Round

Dead or Alive 5

La 30 martie 2015, este programată lansarea versiunii pentru PC a jocului Dead or Alive 5 Last Round, dezvoltat de japonezii de la Team Ninja şi comercializat de Koei Tecmo. Este a treia versiune a jocului Dead or Alive 5 (2012), după variantele Dead or Alive 5 Plus şi Dead or Alive 5 Ultimate.

Pentru platformele PlayStation 3, PS4, Xbox 360 şi Xbox One, Dead or Alive 5 Last Round a fost lansat pe piaţă în luna februarie 2015.

Noutăţile aduse de cea de-a treia versiune actualizată a jocului, încadrat genului „lupte” (fighting game), înseamnă noi posibilităţi de personalizare a înfăţişării personajelor, două noi personaje şi două noi planşe de joc. Cele două noi personaje sunt Honoka, o japoneză de 18 ani, şi Raidou, acesta din urmă putând fi găsit în primul joc al seriei Dead or Alive, din anul 1996. Versiunea pentru consolele de ultimă generaţie beneficiază de o grafică superioară, de rezoluţie 1080p şi care rulează la 60 de cadre pe secundă.

În acest sens, jocul foloseşte un motor grafic Soft Engine adus la zi. Pe lângă noutăţi, Dead or Alive 5 Last Round include toate cele 32 de personaje din jocul de bază. Printre acestea, se numără patru luptători „împrumutaţi” dintr-un alt titlu de fighting de succes, Virtua Fighter. Printre luptătorii prezenţi în joc se numără Ayane, Bass Armstrong, Christie, Ein, Helena, Hitomi, Rig şi Pai Chan. Dead or Alive 5 Last Round a fost anunţat la 31 august 2014.

În general, noua versiune Dead or Alive a fost bine primită de critică, obţinând nota 3.5 din 5, din partea publicaţiei Hardcore Gamer. Firul narativ şi cele mai multe personaje din franciza Dead or Alive au fost concepute de designerul Tomonobu Itagaki. Seria s-a remarcat, printre altele, prin sistemul inovativ de blocare a loviturilor adverse şi pentru stilul în viteză al meciurilor. Dead or Alive 2 a fost lansat în 2000, noutăţile aduse faţă de titlul din 1996 fiind grafica îmbunătăţită, graţie motorului NAOMI şi planşe interactive.

Cel de-al treilea episod al seriei a fost lansat pentru Xbox, ca unul din titlurile principale disponibile, în anul 2002, pentru această consolă. Jocul a avut un succes notabil, în anul publicării ajungând la peste un milion de copii vândute.

Dead or Alive 4 a apărut în 2005, practic odată cu consola Xbox 360. A urmat Dead or Alive: Dimensions, 2011. A fost primul titlu al seriei disponibil pentru Nintendo şi pentru o consolă portabilă, PSP. Totodată, a fost primul joc al seriei care nu a mai beneficiat de implicarea lui Tomonobu Itagaki. În sfârşit, Dead or Alive 5 a fost lansat în septembrie 2012, pentru PS3 şi Xbox 360. (Text: Agerpres, Foto: fightersgeneration.com, Video: youtube.com)