Scrisoare emoţionantă a unui pompier către o fetiţă pe care nu a mai reuşit să o salveze

funeralii-Giulia-Rinaldo

Un pompier italian, implicat în eforturile de căutare a supravieţuitorilor în localitatea Pescara del Tronto în urma seismului care a lovit Italia, a scris o scrisoare emoţionantă către o fetiţă de 10 ani pe care a găsit-o sub dărâmături, fără semne vitale, dar care fiind deasupra surorii ei mai mici, Giorgia, a dat astfel şanse pompierilor ca să o salveze pe aceasta din urmă, scrie BBC NEWS ediţia online.

Giulia Rinaldo, 10 ani, a fost găsită deasupra surorii ei mai mici Giorgia care a fost scoasă în viaţă de sub dărâmături, în localitatea Pescara del Tronto, după 16 ore de la producerea cutremurului.

Scrisoarea, redactată de pompierul italian, a fost depusă în apropierea sicriului alb al fetiţei în timpul ceremoniilor funerare desfăşurate sâmbătă.

scrisoare-pompier-Italia

”Bună, micuţă adorabilă’‘, îşi începe pompierul scrisoarea. ‘‘Am reuşit doar să dau o mână de ajutor ca să te scoatem din temniţa de moloz. Iartă-ne că am ajuns prea târziu. Totuşi, tu te-ai oprit din respirat până când am ajuns la tine, însă vreau să ştii că am făcut tot ce am putut să te scoatem afară. Când mă voi întoarce la casa mea din Aquila, o să ştiu că există un înger care mă veghează din cer. Vei fi o stea strălucitoare în noapte. Adio Giulia, te iubesc chiar dacă tu nu ai apucat să mă cunoşti”, a scris pompierul care a desenat la finalul scrisorii o inimă şi s-a semnat simplu Andrea.

Sicriul Giuliei Rinaldo a fost depus alături de al altor 34 de victime pentru care s-au organizat sâmbătă ceremonii funerare de stat în capitala regională Ascoli Piceno, la care au fost prezenţi şi înalţi demnitari ai Italiei.

Episcopul Giovanni D’Ercole a menţionat în timpul ceremoniei funerare numele surorii care a supravieţuit, declarând: ”Viaţa şi moartea au fost faţă în faţă, iar pentru Giorgia viaţa a câştigat”. Sicriul Giuliei Rinaldo a fost purtat pe braţe în timpul ceremoniei funerare de stat de către patru pompieri italieni. (Text: Agerpres, Foto: stuff.co.nz, EPA)