Salvaţi de un mesaj SOS scris pe nisip

SOS

Un cuplu a fost salvat de pe o insulă nelocuită din Pacific după ce piloţii unui elicopter al marinei americane au văzut mesajul SOS scris de cei doi pe o plajă a insulei, scrie BBC news în ediţia electronică.

Piloţii elicopterului au văzut mesajul pe nisipul insulei East Fayu din Micronezia şi au alertat Paza de Coastă a SUA. Apoi au urmat operaţiuni de căutare a celor doi soţi cu vârste de peste 50 de ani, Linus şi Sabina Jack, care fuseseră daţi dispăruţi după ce nu au mai ajuns pe insula Weno din apropiere unde erau cazaţi. Barca cu care Linus şi Sabina Jack s-au plimbat după ce au plecat de pe insula lor a fost dusă de curenţi pe insula nepopulată.

Echipele de salvatori i-au căutat pe cei doi cu cincisprezece ambarcaţiuni şi cu 2 avioane.

Elicopterul marinei americane fusese trimis în zona respectivă după ce vasul ”British Mariner” a transmis un mesaj radio în care anunţa că au fost văzute câteva lumini pe insula respectivă despre care se ştie că este nelocuită.

Operaţiunea de căutare şi salvare a lui Linus Jack şi a Sabinei Jack s-a încheiat cu succes, a anunţat într-un comunicat ambasada SUA în Kolonia, capitala Federaţiei Statelor Micronesia, adăugând că cei doi aşteaptă un vas care să-i ducă acasă după această experienţă încheiată cu bine, scrie BBC News.(Text: Agerpres, Foto: mistercenglish.blogspot.com)