Rolls-Royce va lansa un SUV de lux

rolls-royce-suv

Constructorul britanic de automobile de lux Rolls-Royce a anunţat că a decis să urmeze exemplul dat de rivalii Bentley şi Mercedes-Benz prin lansarea unui automobil care combină luxul unei limuzine cu capabilităţile unui SUV.  Acesta va fi primul autovehicul 4X4 din istoria de 111 ani a Rolls-Royce, companie care în prezent comercializează doar trei modele: Phantom, Ghost şi Wraith.

„Sunt mândru să confirm că Rolls-Royce Motor Cars dezvoltă un nou model care să satisfacă nevoile actuale de mobilitate ale clienţilor din întreaga lume”, a declarat directorul general de la Rolls-Royce, Torsten Mueller-Oetvoes. Noul model va avea o arhitectură din aluminiu şi va fi produsă la uzina de la Goodwood, Marea Britanie. Preţul de vânzare şi data de lansare nu au fost încă dezvăluite.

Segmentul SUV-urilor a devenit ultimul teren de dispută pentru constructorii de automobile de lux, Bentley şi Jaguar pregătindu-se să ofere primele lor vehicule 4X4 în 2016. Primul SUV al celor de la Bentley (divizie a grupului Volkswagen) a fost botezat „Bentayga”, în timp ce Jaguar (divizie a grupului indian Tata Motor) a confirmat că va lansa un SUV cu numele „F-PACE”.

Rolls – Royce Motor Cars, divizie a grupului german BMW, a înregistrat în 2014 cel mai mari vânzări din istoria de 111 ani companiei, livrând pentru prima dată clienţilor din întreaga lume un număr de peste 4.000 de vehicule. SUA au rămas cea mai mare piaţă pentru Rolls-Royce în 2014, urmată de China, Emiratele Arabe Unite şi Marea Britanie. (Text: Agerpres, Foto: files.harrispublications.com)