Robert Redford a salvat un cal în tipul unor filmări

Robert RedfordRobert Redford nu a ezitat să lase filmările la cel mai recent film al său pentru a veni în ajutorul unui cal aflat în dificultate în Noua Zeelandă, transmite AFP.

„Calul era evident maltratat şi era legat de o barieră de lemn de la marginea autostrăzii”, a declarat joi pentru AFP actriţa americană Bryce Dallas Howard, care figurează alături de Redford pe afişul filmului „Pete’s Dragon”, ce va fi lansat vineri în Statele Unite.

Echipa de filmare a văzut animalul de mai multe ori când s-a instalat în pădurea Redwood, iar calul părea într-o stare tot mai jalnică, a adăugat actriţa în cadrul unui turneu de promovare.

„Noi veneam şi plecam, iar calul era slab şi părea maltratat, abandonat, nu avea nici apă, nici fân”, a afirmat ea. Mai întâi Robert Redford a trimis pe cineva să se intereseze în vecini de situaţia calului. Potrivit acestora, calul era al nimănui. Actorul a decis atunci să îl ajute şi a luat legătura cu un adăpost, a adăugat actriţa.

Actorul de 79 de ani cu filmografie impresionantă a trecut şi el prin momente dificile în timpul turnării filmului în care joacă rolul dlui Meacham, un bătrân sculptor în lemn. Într-o dimineaţă, elicopterul l-a lăsat într-un alt loc decât cel care trebuia, iar Redford s-a rătăcit în pădure.

„Nu ştiu cum s-a întâmplat. Nu era nimeni în jur”, a spus regizorul peliculei, David Lowery, într-un interviu acordat AFP.

„Și-au dat seama (actorul şi asistentul său — n.r.) că nu se află la locul potrivit şi au decis să meargă prin pădure” până au dat peste o maşină care trecea pe acolo.(Text: Agerpres, Foto: biography.com)