Robert De Niro s-ar putea muta în Italia… din cauza victoriei lui Donald Trump!

robert-de-niro

Italienii din regiunea Molise l-ar primi pe Robert De Niro cu braţele deschise dacă celebrul actor, care are şi cetăţenie italiană, se va decide să se stabilească în ţara de origine a familiei sale după victoria lui Donald Trump la prezidenţialele din SUA, informează AFP şi The Telegraph.

Robert de Niro a apărut miercuri seară la emisiunea „Jimmy Kimmel Live!” a postului ABC, ocazie cu care, mai în glumă, mai în serios, a declarat că se va muta probabil în Italia.

Această perspectivă a fost primită cu entuziasm de italienii din regiunea Molise.

„Dacă după dezamăgirea alegerii lui Trump va dori să caute aici un refugiu, noi am fi onoraţi să-l primim”, a declarat Antonio Cerio, primarul localităţii Ferrazzano, de unde provine familia actorului.

Antonio Cerio a precizat că De Niro nu şi-a vizitat niciodată locurile de origine. „Acum câţiva ani i-am dedicat chiar şi un festival de film dar tot nu a venit”,a mai susţinut el.

Paolo Frattura, preşedintele regiunii Molise, şi-a afirmat, de asemenea, speranţa că De Niro ar putea măcar să viziteze regiunea dacă nu se va stabili în Italia.

„După ce a surprins întreaga lume, Donald Trump ar putea să prilejuiască şi vizita lui Robert De Niro la Ferrazzano’, a declarat el.

„Să primim pe cineva cum este De Niro ar reprezenta o ocazie incredibilă de a ne promova pe scena internaţională. Aici este locul potrivit pentru a uita de înfrângerea în alegeri (suferită de Hillary Clinton) şi de a evita o situaţie în care chiar ar trebui să-l lovească pe Trump’, a adăugat Frattura.

De Niro a afirmat într-un videoclip dat publicităţii în octombrie că ar vrea să-l lovească în faţă pe nominalizatul republican în cursa pentru Casa Albă, numindu-l pe Trump ‘un idiot, un dezastru naţional, un motiv de jenă pentru această ţară… acest prost, acest măscărici’.

‘Îl veţi mai lovi în faţă pe Donald Trump?’, l-a întrebat Kimmel pe De Niro, ‘pentru că acum aţi putea fi arestat pentru asta, cred’.

‘Nu pot să fac asta acum că e preşedinte. Și trebuie să respect funcţia… Trebuie pur şi simplu să văd ce va face şi cum va acţiona în anumite chestiuni. După cum am văzut în multe oraşe, sunt muţi oameni foarte nemulţumiţi şi care protestează’, a răspuns actorul. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/Robert de Niro, Video: youtube.com)