Roabe cu flori – amenajări peisagistice inedite la Grădina Botanică Jibou

roabe-cu-flori-01-600x360

Roabe umplute cu pământ în care au fost plantate flori diverse sunt ineditele amenajări peisagistice realizate la Grădina Botanică din Jibou, miercuri, 8 iunie,în cadrul unei acţiuni de voluntariat, de către angajaţi ai unei companii din domeniul energiei.

„S-au făcut nişte amenajări interesante pe partea peisagistică şi decorativă. Cu plantele şi cu pământul nostru, dar cu nişte roabe aduse de dânşii am amenajat acele roabe în nişte exponate florale deosebite, care sunt mai inedite. Un mod de a aranja plantele mai deosebit şi care eu sper să fie apreciate de public, pentru că dau idei unor oameni: ce poţi să faci cu plantele, ce poţi să faci cu o roabă care o ai prin curte şi poate nu o o mai foloseşti şi nu mai corespunde standardelor de utilizare şi zic eu că arată şi bine. Până la urmă cele două elemente sunt întrepătrunse, plantele şi roaba pentru munca pământului şi ai şi tu un lucru foarte frumos. Suntem foarte recunoscători pentru asta voluntarilor care au lucrat azi la Grădina Botanică. Mă bucur că s-au gândit la noi şi că au venit astăzi la Jibou şi sper ca exemplul lor să fie urmat pe viitor şi de alte companii”, a declarat Cosmin Sicora, directorul Grădinii Botanice Jibou.

roabe-cu-flori-02

Cei 35 de angajaţi ai companiei au ajutat nu doar la amenajarea roabelor cu flori, ci şi la vopsirea unor conducte de gaz, garduri şi porţi.

„Dorim să ne implicăm în comunităţile în care sunt activi, astfel încât să fim mai mult decât un distribuitor sau furnizor de servicii, ci să fim un partener pentru comunitatea respectivă. Astăzi am ajuns la Jibou, unde am dat o mână de ajutor celor de la Grădina Botanică. Astfel, am reîmprospătat vopseaua pe instalaţia interioară de gaz, am vopsit garduri, am vopsit porţi şi una dintre echipe, pentru că am fost trei echipe, s-a ocupat de amenajarea unor recipiente cu flori şi tot ceea ce e necesar pentru a avea o imagine plăcută ochiului. Am fost 35 de persoane, angajaţii din Jibou şi din Zalău, iar la întâlnire au fost prezenţi activi şi reprezentanţi din top-managementul companiilor operaţionale”, a precizat, la rândul ei, Oana Demian, purtătorul de cuvânt al companiei.

gradina-verticala

Pe lângă noile amenajări amintite, în această perioadă la Grădina Botanică pot fi admirate numeroase şi diverse soiuri de trandafiri, alături de un alte element decorativ inedit — grădinile verticale din plante. (Text si foto: Agerpres)