Respins de mama lui, un pui de tigru este crescut în dormitor de un cuplu de nemţi

O familie din Germania are un nou membru, mai puţin obişnuit, fapt ce a stârnit interesul mass-media. Cei doi, Saad Rose şi soţia sa, Monica Farell, au adoptat un pui de tigru care fusese respins de mama sa ce aparţine unui circ, informează DPA.

Născută în urmă cu patru luni în timpul unui popas al unui circ ambulant în zona insulei Ruegen din nordul Germaniei, femela de tigru siberian botezată Elsa şi-a găsit însă un nou cămin la un parc de animale din Mecklenburg — Pomerania Inferioară.

”În căminul nostru au fost deja crescuţi un leu şi un tigru. Animalele sunt ca nişte membri ai familiei noastre”, a declarat Saad Rose, care conduce parcul pentru animale alături de soţia sa, Monica Farell.


Elsa nu este singură în noua sa casă. Alţi treisprezece tigri şi cinci lei trăiesc în parcul aflat în apropiere de Marea Baltică, în localitatea Dassow.

”Este o slujbă cu normă întreagă, ca şi cum ai avea grijă de un copil”, a mai spus Farell pentru DPA.

În martie, Elsa va fi mutată din dormitorul pe care îl ocupă în prezent în casa cuplului într-o zonă închisă a parcului de animale.

Tigrii siberieni fac parte din cea mai mare specie de feline din lume ajungând la maturitate la circa 200 de kilograme şi peste doi metri lungime.

În prezent, există mai mulţi tigri siberieni în captivitate decât în libertate.(Text: Agerpres, Foto: AP)