Remediu contra migrenelor – apă, sare şi lămâie

apa-lamaie

Migrenele pot fi combătute cu un remediu pe cât de simplu, pe atât de la îndemână, scrie 7sur7.be, afirmând că durerile de cap pot trece fără aspirină, odihnă sau perdele trase, apelând doar la un amestec de apă, sare şi lămâie.

Miraculoasa reţetă a fost prezentată de site-ul TerraFemina, care susţine că migrena este provocată în general de deshidratare şi de un dezechilibru al sărurilor minerale care circulă în organism. Pentru a restabili acest echilibru este suficientă puţină sare, recomandându-se utilizarea uneia de foarte bună calitate, cum ar fi sarea roz de Himalaya, care conţine peste 80 de minerale.

Portalul Top Health News propune o reţetă foarte simplă: se amestecă sucul unei lămâi întregi şi două linguriţe de sare de Himalaya într-un pahar cu apă. Prin consumul rapid al acestui amestec, conţinutul de electroliţi se reechilibrează, iar sistemul imunitar se întăreşte.

Chiar dacă eficienţa acestei băuturi nu a fost dovedită încă din punct de vedere ştiinţific, numeroase persoane confirmă efectul pozitiv asupra migrenelor de care suferă. (Text: Agerpres, Foto: perfecte.ro)