Reducere la o notă de plată pentru „copii educaţi”

Decizia proprietarului unui restaurant din Padova (nord-estul Italia) de a face o reducere de 13 euro unor clienţi pentru „copii educaţi” a făcut furori în mass-media şi opinia publică italiană, relatează EFE.

Mass-media italiene care publică de obicei ştiri despre restaurante care interzic accesul copiilor în local s-au făcut ecou al acestei inţiative lăudând gestul.

Antonio Ferrari, proprietarul acestui local din Padova, a explicat într-un interviu acordat ziarului Corriere della Sera că a făcut acest gest duminică, 12 februarie, pentru a lăuda comportamentul celor cinci copii care au însoţit şase adulţi la masă.

El a povestit că după ce copiii au mâncat ei au scos pe masă cărţi de colorat şi table aritmetice pe care le aduseseră de acasă şi au început să le completeze lasându-i pe adulţi şi pe restul clienţilor să mănânce în linişte.

Antonio Ferrari a precizat că nu a făcut această reducere de dragul publicităţii, ci pentru spectacolul plăcut pe care l-au oferit aceşti copii care s-au jucat cuminţi în timp ce părinţii lor au degustat liniştiţi vinurile casei.

De remarcat că cei mici nu au recurs la dispozitivele electronice pe care le folosesc în general copiii pentru a sta liniştiţi.

Părinţii copiilor, cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani, au fost premiaţi cu un discount de 5 la sută la nota de plată, în total 13,05 euro care au fost adăugaţi la bacşişul de 30 de euro lăsat chelnerilor, a spus Ferrari.

Proprietarul a explicat că ideea i-a venit de la un restaurant din Miami care îi premiază pe copiii care se comportă civilizat în local şi că „va repeta cu plăcere gestul oricând va avea ocazia”. (Text: Agerpres, Foto: shutterstock.com)