Recompense pentru fiecare şobolan prins

jakarta-sobolani

Jakarta, capitala Indoneziei şi totodată una dintre cele mai mari metropole din lume, lansează o nouă iniţiativă pentru a scăpa de şobolani oferind o recompensă de 1,50 de dolari pentru fiecare captură, informează AFP.

Prin proiectul ”Mişcarea de eradicare a şobolanilor”, autorităţile speră să reducă numărul rozătoarelor din oraşul cu 10 milioane de locuitori.

În Jakarta, o metropolă suprapopulată şi poluată, este un lucru obişnuit să fie văzuţi şobolani enormi pe stradă, hrănindu-se din gunoaie.

”Sunt mulţi şobolani aici, şi mari”, a declarat guvernatorul adjunct din Jakarta, Djarot Saiful Hidayat, pe un site oficial, la lansarea programului.

Întâlnirea cu un exemplar de dimensiuni impozante i-a dat oficialului ideea campaniei, a explicat acesta subliniind că şobolanii sunt factori periculoşi de răspândire a maladiilor.

”Pentru fiecare şobolan, plătim 20.000 de rupii (circa 1,5 dolari)’‘, a spus Djarot Saiful Hidayat.

Acesta nu a precizat modul în care cei interesaţi de program vor captura rozătoarele şi nici dacă recompensa este acordată pentru exemplarele vii sau moarte atunci când acestea sunt prezentate autorităţilor.

Totuşi, oficialul a îndemnat populaţia să se abţină de la utilizarea armelor de foc.

”Dacă este posibil, vă rugăm să nu folosiţi arme de foc”, a spus acesta pentru Jakarta Post. ”Dacă rataţi ţinta, oamenii ar putea avea de suferit”, a precizat el.

Djarot Saiful Hidayat nu a dat detalii referitoare la o cifră-ţintă pentru măsurarea succesului acestui program, mai arată AFP. (Text: Agerpres, Foto: iol.co.za)