Reclama „Hollywood” de la Los Angeles, ţinta unei farse în noaptea dintre ani

hollyweed

Locuitorii celui mai cunoscut cartier din Los Angeles au observat în prima zi a noului an că faimoasa reclamă ”Hollywood” de pe Muntele Lee a fost supusă unei farse, putându-se citi de fapt ”Hollyweed”, scrie BBC News în ediţia electronică.

Media locală, citată de BBC, relatează că poliţia a declanşat o anchetă pentru încălcarea unei proprietăţi pentru a-i identifica pe autorii acestui incident.

Cuvântul ”Hollyweed” face trimitere la prevederea legală votată la 8 noiembrie 2016, concomitent cu scrutinul prezidenţial, de californieni pentru legalizarea marijuanei.

Reclama originală nu a suferit distrugeri, ambele litere ”o” fuseseră acoperite cu prelate pentru a le face să fie vizibile ca două litere mici ”e”.

Cotidianul Los Angeles Times relatează că o singură persoană a fost înregistrată de camerele de supraveghere în momentul în care escalada reclama pentru a atârna respectivele materiale. O farsă similară a fost făcută în 1976 pentru a marca relaxarea legislaţiei în California privind marijuana, încheie BBC News. (Text: Agerpres, Foto: Reuters)