Racla cu moaştele Sf. Parascheva, scoasă spre închinarea pelerinilor

img_0159-ww

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă, luni dimineaţa, 10 octombrie, la ora 6,30, din Catedrala Mitropolitană pentru ca pelerinii sosiţi la Iaşi să se poată închina.

Pelerinii sosiţi la Iaşi la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva au prilejul de a se închina încă de luni dimineaţa la racla cu moaştele sfintei, care la ora 06,30 a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană.

Un sobor de preoţi conduşi de episcopul vicar Calinic Botoşăneanu au purtat racla în procesiune în jurul Catedralei Mitropolitane. Ulterior, racla a fost aşezată pe un baldachin special amenajat în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. La ceremonial au luat parte pelerini veniţi din toate colţurile ţării.

Unii dintre ei au declarat jurnaliştilor că au ajuns la Iaşi de duminică dimineaţa, pentru a fi siguri că pot lua parte la această procesiune religioasă.

Raclei cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva i se vor alătura moaştele Sfântului Neofit Zăvorâtul, care vor fi aduse miercuri dimineaţa de la un lăcaş de cult din Cipru. Moaştele vor rămâne la Iaşi până duminică.

Anual pelerini din ţară şi străinătate vin la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru a se închina, în preajma zilei de 14 octombrie, la racla cu moaştele Sfintei Parascheva. Astfel, Iaşiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din România. (Text: Agerpres, Foto: Liviu Chirica/ Zoom Art)