Proiect virtual fără precendent dedicat lui Miguel de Cervantes

Citat-Miguel-de-Cervantes

Un proiect virtual fără precedent care prezintă peste o mie de obiecte în 18 „expoziţii” online sub genericul „Las Rutas de Cervantes”, iniţiativă pusă în practică de Google Cultural Institute cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Sportului din Spania – g.co/LasRutasDeCervantes – a fost prezentat miercuri, 8 iunie, la Madrid, relatează EFE.

Această incursiune prin viaţa, opera şi epoca marelui dramaturg spaniol Miguel de Cervantes exemplifică alianţa dintre cultură şi tehnologie şi colaborarea dintre instituţii, care au conlucrat pentru a permite, cu un simplu clic, accesul la „aceste minuni”, a apreciat ministrul spaniol al educaţiei, culturii şi sportului, Ińigo Méndez de Vigo.

Miguel de Cervantes, de la a cărui moarte s-au împlinit 400 de ani, nu înseamnă numai Don Quijote, ci „mult mai mult şi un exemplu este viaţa sa, în care a dorit să se depăşească, să fie mai bun, şi nu totdeauna a reuşit”. Pe atunci nu avea succesul de astăzi, dar a continuat să lupte şi, până la urmă, „succesul i-a surâs”, a comentat ministrul.

Printre cei care au contribuit la cele 18 „expoziţii” din cadrul proiectului „Las Rutas de Cervantes” se numără agenţia spaniolă de presă EFE, „Acción Cultural Espańola” (entitate publică dedicată promovării culturii şi patrimoniului Spaniei), Asociaţia spaniolă a pictorilor şi sculptorilor, Muzeul „Casa de Cervantes” din Valladolid, Muzeul „Casa Natal de Cervantes”, din Alcalá de Henares, „Real Academia Espańola”. (Text: Agerpres, Foto: cuvintecelebre.ro)