Producătorul Magiunului de prune Topoloveni împlineşte 22 de ani

Magiun_topoloveni

„Sonimpex Topoloveni”, producătorul Magiunului de prune Topoloveni împlineşte 22 de ani de activitate. Înfiinţată de Dragobete, sărbătoarea dragostei la români, compania a produs cu drag şi respect pentru români, fiind fidelă principiilor pe care s-a bazat la înfiinţarea sa în 1993, acelea de a oferi pieţei doar produse româneşti, naturale, cu efecte benefice asupra sănătăţii.

În ultimul deceniu, compania s-a remarcat prin resuscitarea unui produs tradiţional românesc – magiunul de prune Topoloveni, pe care a reuşit să îl impună la nivelul UE ca fiind primul şi singurul produs românesc recunoscut ca tradiţional, unic şi autentic prin acordarea certificatului de Indicaţie Geografică Protejată (IGP). Compania a preluat în anul 2001 fabrica de magiun de la Topoloveni – prima de acest gen din ţară, înfiinţată în anul 1914 -, pe care a repus-o în funcţiune în condiţii tehnologice adaptate standardelor internaţionale, fapt care a determinat un progres în ceea ce priveşte calitatea produselor şi recunoaşterea naţională şi internaţională a acestei calităţi.

Astfel, începând din anul 2002, Magiunul de prune Topoloveni a înregistrat numeroase certificări ale calităţii, atât la nivel naţional – Marca de aur, Cod Operator Nato sau obţinerea calităţii de Furnizor al Casei Regale a României, cât şi la nivel european – Indicaţia Geografică Protejată obţinută în anul 2011, care plasează magiunul de prune Topoloveni în categoria premium a dulceţurilor din fructe.

Calitatea deosebită a produsului, precum şi excepţionalele însuşiri nutriţionale au fost recunoscute şi premiate de patru ori până acum cu „Superior Taste Award” de către renumitul Institut Internaţional pentru Gust şi Calitate din Bruxelles, format din peste 60 de bucătari chefi ai celor mai renumite Academii culinare din lume. Juriul a acordat Magiunului de prune Topoloveni de două ori consecutiv, două din maximum trei stele de aur, ceea ce înseamnă că a apreciat produsul ca având „un gust remarcabil”.

Compania s-a remarcat şi prin diversificarea gamei de produse cu dulceţurile din fructe, legume şi petale din flori Topoloveana, dar şi a zacuştilor şi bulionului din roşii comercializate sub acelaşi brand. Produsele au respectat de la bun început acelaşi standard al calităţii impus de Magiunul de prune Topoloveni, şi au fost premiate atât cu stele de aur de Institutul Internaţional pentru Gust şi Calitate, cât şi cu medalii de argint şi bronz de către institutul Monde Selection.

„Sonimpex Topoloveni” este singurul producător român care a accesat două programe de promovare pe fonduri europene pentru Magiunul de prune Topoloveni – singurul produs românesc cu IGP, care, din 2013 a ajuns pe pieţele din Norvegia, Elveţia şi Rusia, dar şi în Orientul Mijlociu, America de Nord şi Coreea de Sud.

Calităţile excepţionale ale Magiunului de prune Topoloveni i-au adus numeroase alte recunoaşteri – certificat Kasrut, certificat Halal, dar şi o recomandare din partea Institutului National de Diabet N.C Paulescu prin care se arată că „magiunul de prune Topoloveni poate fi consumat de bolnavii de diabet, respectând indicaţiile medicului curant”. (Text şi foto: magiun-sonimpex.ro)

Citiţi şi:

Topoloveni, oraşul magiunului de prune