Prince, un geniu care şi-a alimentat senzualitatea cu muze latino-americane

prince-mayte-garcia

Cu o muzică ce transmite senzualitate şi erotism, Prince s-a înconjurat întreaga existenţă de numeroase femei latino-americane care i-au devenit muze, prietene, iubite sau soţii, cum a fost cazul dansatoarei de origine portoricană Mayte García, prima lui parteneră de viaţă, relatează EFE.

Emblematicul muzician american, care s-a stins din viaţă joi la 57 de ani la reşedinţa sa din Chanhassen (Minneapolis), este amintit ca un artist vizionar, cu o dorinţă neobosită de autoperfecţionare şi un simbol sexual care şi-a înscris pe listă un lung şir de femei care i-au marcat existenţa. Prima dintre ele a apărut în viaţa lui în anii 1970, când îşi lansase primele producţii discografice.

În acei ani „băiatul din Minneapolis a cunoscut-o pe Sheila Escovedo, pe numele de artistă Sheila E., o percuţionistă din trupa sa cu care a avut o relaţie timp de mulţi ani. Zvonurile spun că artistul i-ar fi cerut mână pe scenă în acorduri de chitară, dar că nu au ajuns să-şi oficializeze niciodată relaţia.

Sheila E. a fost parte fundamentală a succesului din 1984 ,’Purple Rain’, coloana sonoră a filmului cu acelaşi nume, care l-a propulsat pe Prince în panteonul vedetelor şi care i-a permis să o cunoască pe exuberanta Apollonia Kotero, protagonista feminină a filmului. Potrivit presei romantice, cei doi ar fi fost implicaţi într-o relaţie pasională şi artistul, laureat a şapte premii Grammy, ar fi compus special pentru muza lui de origine mexicană hitul ‘Sex Shooter’.

Prolificul artist a avut apoi o relaţie cu dansatoarea şi cântăreaţa de origine portoricană Mayte García, cu care a fost căsătorit între 1996 şi 1999, uniune din care s-a născut un fiu, Gregory, care a murit la şapte zile după ce a venit pe lume din cauza unei malformaţii a inimii. Cuplul s-a despărţit după această grea pierdere.

„L-am iubit atunci şi îl voi iubi veşnic. El se află acum alături de copilul nostru”, a declarat García într-un interviu pentru revista People.

Prince i-a dedicat fostei sale partenere de viaţă hitul ‘The most beautiful girl in the world’, iar în videoclipul piesei apare o altă muză hispanică, Paz Gómez, pe care Prince a calificat-o drept „cea mai frumoasă femeie din lume”. Actriţa, aleasă din 20 de tinere selectate din întreaga lume, ar fi trăit o scurtă aventură cu Prince, zvon pe care Gómez l-a infirmat, spunând că relaţia lor nu a fost carnală şi l-a calificat pe artist drept „un adevărat cavaler”.

A doua căsătorie a fost cu Manuela Testolini Nelson, fiica unui italian, cu care a fost căsătorit între 2001 şi 2006. După divorţ, Prince a avut o relaţie între 2007 şi 2012 cu cântăreaţa Bria Valente, pe numele său real Brenda Fuentes, considerată una dintre ultimele legături stabile ale artistului.

Prince a cunoscut-o pe Valente când aceasta avea 17 ani, la studiourile sale Paisley Park, unde artistul a fost găsit joi fără suflare, şi a luat-o sub aripa lui protectoare producând albumul de debut al acesteia, ‘Elixer’, în 2009.

Talent incontestabil al muzicii pop de culoare, Prince s-a înconjurat de frumuseţi exuberante pe care le-a înşirat într-o lungă listă din care ar face parte inclusiv Penelope Cruz. Artistul ar fi cunoscut-o pe frumoasa actriţă spaniolă când aceasta avea doar 14 ani.

„De-a lungul acestor ani am împărtăşit momente incredibile, mulţumesc pentru ce mi-ai oferit, pentru tandreţea şi prietenia ta (…) Va exista mereu un loc în inima mea pentru tine”, a scris Cruz pe contul ei de Instagram.

Și cântăreaţa Martika, fiica unor cubanezi, a fost luată sub protecţia lui Prince, care a compus piese pentru cel de-al doilea album al artistei, ‘Martika’s Kitchen’, nu fără să fie scutit de zvonurile unei posibile legături, lucru pe care ea l-a negat.

Un alt nume bănuit de o relaţie cu Prince este cel al cantautoarei Ingrid Chávez, care a înregistrat recent un album la casa de discuri a artistului, Paisley Park Records. (Text: Agerpres, Foto: rollingstone.com, Video: youtube.com)