Primul zimbru născut în captivitate la Grădina Zoologică din Reşiţa

gradina-zoologica-resita

Familia de zimbri de la Grădina Zoologică ‘Ioan Crişan’ din Reşiţa s-a mărit, recent, cu un nou membru, Roty Junior fiind primul zimbru născut în captivitate în municipiul de pe Bârzava.

‘Puiul de zimbru este vedeta grădinii în momentul de faţă. Roty şi Rova se numesc cei doi zimbri adulţi de la Grădina Zoologică din Reşiţa, care au devenit părinţi în luna august. De atunci, ei sunt extrem de protectori cu Roty Junior, nu-l scapă nicio clipă din ochi, iar în prima perioadă de viaţă chiar l-au ascuns de ochii vizitatorilor. Hrana zimbrilor este vegetală, formată din porumb, ovăz, orz, şrot de floarea soarelui, morcov şi alte legume de sezon, iar pentru iarnă şi sfeclă furajeră, ca o suplimentare în dieta lor’, a declarat vineri, 16 septembrie, Loredana Nica, biolog la Grădina Zoologică din Reşiţa.

Cei doi zimbri adulţi au şase şi, respectiv, opt ani. Tot în ultima lună, la Grădina Zoologică din Reşiţa a venit pe lume şi un miel de Camerun. În grădina zoologică există, la ora actuală, 45 de specii de păsări şi animale şi un total de 360 de exemplare.

‘Ne bucurăm de faptul că parcul zoologic, prin interesul pe care i-l poartă angajaţii, şi nu numai ei, a început să se dezvolte frumos. Astfel, ne bucurăm să avem şi acest pui de zimbru, în vârstă de puţin peste o lună, care s-a născut în captivitate. Este o premieră pentru grădina noastră zoologică. Și ne bucurăm că tot mai mulţi vizitatori ne calcă pragul pentru a-l vedea pe Roty Junior’, a afirmat Gabriel Stănucă, directorul Grădinii Zoologice ‘Ioan Crişan’ din Reşiţa.

Grădina Zoologică din municipiul Reşiţa a fost înfiinţată în 1955, la iniţiativa prof. Ioan Crişan. Oficial a fost inaugurată zece ani mai târziu, în 1965. (Text si foto:  Agerpres)