Primul pod suspendat între două vârfuri muntoase

Galcier3000

Primul pod suspendat între două vârfuri muntoase, de pe care se pot admira crestele a peste 20 de munţi din Alpi, a fost inaugurat în staţiunea elveţiană Glacier 3000. Numit Peak Walk by Tissot, podul începe de pe vârful View Point, unde se află punctul terminus al telefericului Glacier 3000, şi se termină pe vârful Scex Rouge.

Construcţia – prima de acest gen din lume – are o lungime de 107 metri şi o lăţime de 80 de centimetri şi a costat 1,6 milioane de euro. Accesul pe pod este gratuit şi recomandat numai celor care nu suferă de rău de înălţime.

Priveliştea pe care o oferă este cu totul deosebită: 24 de vârfuri de peste 4.000 de metri, printre care Eiger, Mönch, Jungfrau, Cervino, Grand Combin şi Mont Blanc.

Conform paginii de internet glacier3000.ch, podul este deschis tot timpul anului, în funcţie de condiţiile meteorologice, iar staţiunea Glacier 3000 este un veritabil paradis pentru iubitorii de munte, oferind, în orice anotimp, nenumărate posibilităţi pentru drumeţii şi diferite sporturi. (Text: Agerpres, Foto:thebookoftravel.com, Video: youtube.com/Galcier 3000 Les Diablerets-Gstaad)