Primul loc de joacă indoor din Bucureşti pentru copii cu dizabilităţi motorii

loc-joaca

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) şi Asociaţia „Vreau şi eu să merg” vor inaugura, miercuri, de Ziua Copilului, la Complexul de servicii sociale Ominis, primul loc de joacă indoor din Bucureşti pentru copii cu dizabilităţi motorii, a declarat, luni, 30 mai, directorul general al DGASMB, Cosmina Simiean Nicolescu.

Ea a menţionat că locul de joacă este dotat cu tobogane şi leagăne speciale, precum şi cu o suprafaţă extrem de moale, pe care copiii pot cădea în siguranţă. Proiectul este coordonat de „Vreau şi eu să merg”, o asociaţie de părinţi ai căror copii suferă de tetrapareză spastică, iar dotarea locului de joacă s-a făcut prin intermediul unui grant şi a costat aproximativ 70.000 de euro.

„Pentru copiii cu dizabilităţi locomotorii, cu tetrapareză, deci practic copiii care nu îşi mişcă total toate cele patru membre, este destul de greu să petreacă un timp liber de calitate, astfel Direcţia venind în întâmpinarea organizaţiilor de părinţi care îşi doreau demult un astfel de loc de joacă”, a menţionat directorul general al DGASMB.

Cosmina Simiean Nicolescu a informat că, de 1 iunie, pentru copiii din centrele DGASMB vor avea loc manifestări specifice.

„Pentru toţi copiii din centrele noastre, fie că vorbim despre creşe sau despre grădiniţe sau despre centrele de zi, vor avea loc manifestări specifice, cu torturi sănătoase, animaţie, cu clovni, baloane pictate„, a precizat directorul general al DGASMB.

De asemenea, ea a adăugat că la Santhe Fitoceainărie va avea loc un atelier de relaxare şi dezvoltare personală în care părinţii şi copiii vor râde împreună.

Serviciul Imagine, Mass-Media al Primăriei sectorului 4 a transmis că, de Ziua Copilului, în centrele subordonate DGASPC sector 4 vor avea loc o serie de activităţi recreative sau se vor organiza excursii ori alte iniţiative. De exemplu, la Centrul de zi şi recuperare pentru copilul cu handicap sever „Sfântul Vasile”, este pregătit un carnaval în aer liber, iar Centrul social „Casa Speranţei” este organizatorul unui concurs de dans.

Serviciul Strategii, Programe, Proiecte şi Relaţii ONG a organizat pentru data de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului, o activitate educativă în Parcul Lumea Copiilor, orele 10,00, la spectacolul ‘Lampa lui Alladin’, precizează sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC sector 6, Mihaela Drăgoi, a declarat că miercuri, la Centrul de dezvoltare personală Conacul Golescu Grant, copiii din sectorul 6 care au urmat cursuri ale centrului — teatru, dansuri etc — vor arăta ceea ce au învăţat. Drăgoi a menţionat că de la eveniment nu va lipsi corul Nostalgia, un proiect de tradiţie al DGASPC sector 6.

Nu în ultimul rând, potrivit site-ului Primăriei sectorului 2, duminica trecută, în Parcul Tei, tinerii din centrele de educaţie şi recreere, precum şi din sistemul de protecţie a copilului din sector au urcat pe scenă şi, rând pe rând, au cântat şi au dansat. (Text: Agerpres, Foto: pinterest.com)