Primul gol din istoria Cupei Mondiale FIFA

Lucien LaurentPrimul gol din istoria Cupei Mondiale FIFA, cea mai importantă competiţie fotbalistică disputată între echipele naţionale de fotbal, s-a înregistrat în ziua de 13 iulie 1930.

Autorul primului gol din istoria Cupei Mondiale FIFA este francezul Lucien Laurent. Recordul a fost stabilit în minutul 19 al meciului disputat de Franţa împotriva Mexicului, pe Stadionul Pocitos, în Montevideo, Uruguay.

Partida s-a încheia cu 4-1 pentru francezi, care, însă, au fost eliminaţi ulterior încă din faza grupelor, după eşecurile în faţa echipelor din Argentina şi Chile. Lucien Laurent a jucat, în total, de zece ori în echipa naţională a Franţei, pentru care a înscris două goluri.

De altfel, Lucien Laurent a fost singurul jucător al echipei Franţei din 1930 care a fost în viaţă la momentul triumfului naţionalei Franţei din 1998, când aceasta a câştigat Cupa Mondială pe teren propriu. A murit şapte ani mai târziu, la vârsta de 97 de ani. (Text: Agerpres, Foto: lapatilla.com, Video: youtube.com)