Prima furgonetă electrică cu grătar încorporat

furgoneta-electrica-Nissan

Producătorul auto japonez „Nissan Motor” prevede dezvoltarea primei furgonete electrice cu grătar, sistem karaoke şi dronă cu cameră foto încorporate, printre alte funcţii neobişnuite, a confirmat compania agenţiei EFE.

Prototipul este bazat pe vehiculul utilitar e-NV200, sută la sută electric de la Nissan, care a fost comercializat în mai 2014 şi care se produce exclusiv la fabrica Franca din Barcelona.

„Ultimate Smart BBQ Vehicle” („Vehicul inteligent cu barbecue încorporat”, în engleză) a fost lansat de platforma niponă „crowdfunding Green Funding Lab” pentru a strânge fonduri de la persoane interesate să contribuie la dezvoltarea acestui vehicul. Designul său prevede includerea în portbagaj a unei bucătării retractabile cu grătar, friteuză şi frigider alimentate. Furgoneta are pe acoperiş un mic dispozitiv teleghidat cu cameră foto inclusă şi un sistem de sunet pentru a realiza sesiuni de karaoke.

Printre alte funcţii destinate agrementului în aer, vehiculul este prevăzut şi cu un sistem de vaporizare a apei pentru a răcori atmosfera în caz de temperaturi ridicate şi un dispozitiv de alungat ţânţarii. (Text: Agerpres, Foto:i.ytimg.com, Video: Nissan Newsroom/youtube.com)