Prima fântână cu bere din Europa

fantana-cu-bere-zalec

Câteva sute de iubitori de bere şi de spectatori curioşi s-au adunat într-un orăşel din Slovenia, joia trecută, 1 septembrie, pentru inaugurarea a ceea ce a fost numită prima ”fântână cu bere” din Europa.

Însă, noua atracţie din Zalec, pusă la cale de antreprenorii locali în urmă cu câţiva ani, nu le dă ocazia vizitatorilor însetaţi să se servească din licoarea de culoarea chihlimbarului după bunul plac.

În schimbul a şase euro, doritorii primesc câte un pahar special, dotat cu microcip, care îi permite fiecăruia să-şi toarne un decilitru de bere de cinci ori, din oricare dintre cele cinci varietăţi diferite, arată AFP.

”Ideea nu este să lăsăm oamenii să se îmbete aici, ci să promovăm cultura consumului de bere”, a declarat primarul Janko Kos, care a mai spus că preţul berii este încă unul competitiv în comparaţie cu alte ţări. Interesul din afară este ”uimitor”, a adăugat edilul care a mai spus că a primit apeluri de la oameni ”de peste tot” care s-au interesat de această noutate.

Primarul Janko Kos speră că fântâna cu bere, amplasată în parcul oraşului, va aşeza Zalec pe harta turistică şi va face publicitate numeroaselor berării din regiunea pitorească, în care se cultivă hamei.(Text: Agerpres, Foto: foobeast.com)