Preţul mediu al unui apartament din Manhattan a trecut de două milioane de dolari

manhattan

Preţul mediu de vânzare al unui apartament din Manhattan a trecut de două milioane de dolari în acest an, pentru prima dată în istorie, însă preţurile ar urma să stagneze în 2017 după ce s-au dublat în ultimul deceniu, informează Reuters.

Potrivit portalului CityRealty, specializat pe piaţa imobiliară din New York, preţurile sunt influenţate de creşterea vânzărilor de locuinţe-condominiu cu o valoare de cel puţin 10 milioane de dolari. Directorul de cercetare de la CityRealty, Gabby Warshawer, susţine că deschiderea clădirii 432 Park Avenue, un bloc de locuinţe cu 96 de etaje, promovat de dezvoltatori drept cea mai mare clădire de locuinţe din cele două Americi, a împins în sus preţurile.

Un număr de 52 din cele 75 de locuinţe din acest turn care au fost vândute până acum au fost adjudecate pentru o sumă de peste 10 milioane de dolari, iar unele locuinţe sunt evaluate chiar la peste 40 de milioane de dolari.

Preţul apartamentelor din Manhattan a crescut în fiecare an de după 2011, dar ar urma să stagneze anul viitor ca urmare a lipsei de clădiri noi, mari şi scumpe, susţine CityRealty.

Pe baza examinării datelor Departamentului de Finanţe al Primăriei din New York City, CityRealty a ajuns la concluzia că preţul mediu al unei locuinţe-condominiu din zona Manhattan, excluzând Harlem şi zonele învecinate, a urcat până la 2,2 milioane de dolari în 2016, de la nivelul record de 1,9 milioane de dolari înregistrat în 2015.

Pentru întregul Manhattan, preţul mediu de vânzare este de 2,1 milioane de dolari. Preţul mediu pentru toate apartamentele vândute în zona examinată a atins şi el un record de 1,2 milioane de dolari, de la 1,1 milioane de dolari anul trecut.

CityRealty subliniază că preţul mediu al unui apartament în zona Manhattan este în prezent cu 91% mai mare decât în 2006. (Text: Agerpres, Foto: manhattanwestnyc.com)