Poşta Română percepe un comision de 2,5 lei pentru plata facturilor Enel

factura-enel

Clienţii Enel îşi vor putea plăti facturile la energia electrică prin intermediul Poştei Române în continuare, însă, de marţi, serviciul este contracost, în schimbul unui tarif unic de 2,5 lei, potrivit unui comunicat al Poştei, remis, luni, 19 septembrie.

Poşta Română oferă posibilitatea tuturor clienţilor să-şi plătească facturile de utilităţi prin intermediul unui nou produs — mandat poştal încasare facturi. Serviciul este contracost, având un tarif unic de 2,5 lei (scutit de TVA), indiferent de valoarea facturii”, potrivit comunicatului.

Prin serviciul mandat încasare facturi, clienţii Poştei Române vor putea plăti facturile la utilităţi către principalii furnizori de căldură, electricitate, telefonie şi internet, în oficiile din toată ţara, mai spun reprezentanţii Poştei.

Produsul constă într-o aplicaţie care scanează codul de bare al facturilor. Astfel, clientul se prezintă cu factura la ghişeu, oficiantul o scanează şi încasează banii. În cazul în care clientul nu are factura, oficiantul introduce manual datele clientului în aplicaţie: nume, prenume şi cod client. Banii ajung în contul furnizorului de utilităţi în Z+5 zile, unde Z este data depunerii banilor la oficiul poştal, au explicat reprezentanţii Poştei.

„Lansarea acestui produs se încadrează în strategia operatorului naţional de servicii poştale de diversificare a portofoliului, având ca obiectiv creşterea veniturilor Poştei Române. Tariful aferent mandatului poştal încasare facturi face din acest produs unul extrem de competitiv”, a declarat şeful Direcţiei Operaţiuni şi Relaţii Comerciale, Irina Purcaru.

Anterior, Enel a anunţat că Poşta Română a luat unilateral decizia de a nu mai prelungi contractul existent cu furnizorul de energie.

Reprezentanţii Enel mai spun că, pentru a-şi plăti factura de energie electrică, clienţii Enel Energie şi Enel Energie Muntenia au la dispoziţie numeroase canale alternative de plată, gratuit, precum plata în numerar prin intermediul mai multor parteneri bancari, ATM-uri şi o reţea extinsă de terminale de plată (precum Pay Point, Payzone etc); prin debit direct, plată online sau transfer bancar. În plus, clienţii îşi pot plăti factura din contul lor MyEnel sau din aplicaţia pentru telefonul mobil.

Poşta Română este operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale, cu capital majoritar de stat, acţiunile fiind împărţite între statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (75%) şi Fondul Proprietatea (25%).

Poşta Română a înregistrat, în 2015, un profit operaţional (EBITDA) de 6,8 milioane de lei (1,5 milioane de euro). Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie. (Text si foto: Agerpres)