„Poliamor”, ultima revoluţie sexuală în Brazilia

poliamor

Relaţiile de dragoste stabile în care sunt implicate mai mult de două persoane, sau „poliamor” cum denumesc acest fenomen adepţii săi, câştigă tot mai mult teren în Brazilia, găsindu-şi un loc printre legile ţării, care oficializează tot mai des astfel de uniuni în ţară, relatează EFE.
Numărul cazurilor a crescut în ultimii ani, acest tip de relaţii fiind considerate din ce în ce mai obişnuite. Registrele legale braziliene consemnează deja „poliamorul” ca fiind uniunea dintre două femei şi un bărbat, consfinţită la 1 aprilie în faţa unui notar din Río de Janeiro.

În acest caz, protagoniştii au fost Leandro Sampaio, 33 de ani, Thais Souza (21) şi Yasmin Nepomuceno (21), care şi-au formalizat uniunea stabilă printr-un act înregistrat la notariatul Fernanda Leito după doi ani şi jumătate de relaţie.

Însă reţelele de socializare din această ţară sunt pline de cazuri de uniuni între trei femei şi doi bărbaţi de exemplu sau între trei femei. După acest prim caz oficializat în ţară, trio-ul a făcut obiectul a numeroase reportaje care descriu relaţia dintre cei trei, detalii ale modului în care îşi împart viaţa şi acelaşi pat.

Adepţii iubirii libere s-au mobilizat online pentru a populariza şi a promova astfel de relaţii, o iniţiativă care tinde să devină globală, după cum se poate observa la o căutare cu „poliamor” pe platforme de socializare ca Facebook, Twitter sau Instagram. (Text: Agerpres, Foto: sexualidad.salud180.com)