Pokemon Go, iPhone 7 şi Donald Trump, cei mai căutaţi termeni pe Google în 2016

google-search

Pokemon Go, iPhone 7 şi Donald Trump au fost cei mai căutaţi termeni pe Google de-a lungul anului 2016, a informat gigantul electronic citat de EFE.

Uriaşul fenomen la nivel internaţional generat de jocului virtual Pokemon Go s-a clasat pe primul loc al căutărilor pe Google anul acesta, după ce baschetbalistul american Lamar Odom a ocupat acest loc de onoare în 2015. Pe locul doi se clasează iPhone 7, noul model de smartphone Apple, în timp ce preşedintele ales al SUA Donald Trump primeşte medalia de bronz ocupând, locul trei.

Au reuşit să se strecoare pe această lista filmele ‘Deadpool‘ pe locul cinci, în timp ce ‘Suicide Squad’ încheie lista primelor zece termeni cei mai căutaţi la nivel global. Loteria americană Powerball (locul cinci), Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (locul opt) şi jocul video slither.io (locul nouă) completează lista celor mai căutaţi termeni pe Google de internauţi.

În privinţa temelor, alegerile prezidenţiale din SUA, Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, ‘brexit’-ul (ieşirea Marii Britanii din UE), masacrul de la clubul gay din Orlando (SUA) şi virusul Zika au fost cele mai populare subiecte de ştiri.

Donald Trump, rivala sa democrată în cursa pentru Casa Albă Hillary Clinton, înotătorul Michael Phelps, viitoarea prima doamnă a SUA, Melania Trump, şi gimnasta Simone Biles au fost persoanele cele mai căutate pe Google în 2016, fără a lua în calcul celebrităţile care au decedat anul acesta. La categoria muzicieni dispăruţi, Prince, David Bowie şi Christina Grimmie ocupă primele trei locuri în acest top, urmaţi de actorul britanic Alan Rickman şi de boxerul Muhammad Ali.

Moda filmelor cu supereroi a acaparat mare parte a atenţiei internauţilor, unde doar pelicula ‘The Revenant’, al regizorului mexican Alejandro González Ińárritu, a reuşit să se strecoare pe locul trei. Lista celor mai căutate filme în anul 2016 include de asemenea ‘Deadpool’, ‘Suicide Squad’, ‘Captain America Civil War’ şi ‘Batman vs Superman’.

La categoria televiziune serialul ‘Stranger Things a fost cel care a suscitat cele mai multe căutări pe Google în ultimele 12 luni, devansând serialele ‘Westworld’, ‘Luke Cage’, ‘Game Of Thrones’ şi ‘Black Mirror’.

La categoria muzică, Céline Dion, Kesha şi Michael Bublé s-au clasat pe primele locuri la căutările muzicale, în timp ce Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Seriile mondiale de baseball şi Turul Franţei au urcat pe podium la categoria sport. (Text: Agerpres, Foto: technews.tw)