„Poke bowls”, tendinţa culinară a anului 2016

poke-bowls

Mari tendinţe culinare, mai mult sau mai puţin reuşite, apar în fiecare an, iar cel care tocmai a început nu face excepţie de la regulă. „Poke bowls” constituie tendinţa culinară a anului 2016, conform Baum+Whiteman, cabinet internaţional de consultanţă în alimentaţie şi restaurante, care a publicat recent un raport în acest sens.

Specialitatea de origine hawaiană este de fapt o salată de peşte crud, de obicei ton, dar pot fi şi alte tipuri.

Peştele se marinează într-un amestec de sos soia, ulei de susan şi se serveşte de preferinţă cu alimente sănătoase, ca ceapa, castraveţii, nucile de macadamia, avocado, alge, etc. Este un preparat practic fiindcă se poate valorifica tot ceea ce rămâne în frigider şi este bun de „reciclat”. Acest fel de mâncare a ajuns foarte popular la Los Angeles, unde se deschid tot mai multe restaurante specializate în pregătirea lui. (Text: Agerpres, Foto: domesticate-me.com)