Podul pietonal circular din Lujiazui

pod-circular-Lujiazui-01

În 2011 a fost dat în folosinţă un nou pod pietonal pe strada Lujiazui din districtul Pudong al oraşului Shanghai. Această platformă circulară largă pentru pietoni permite trecătorilor să evite traficul din sensul giratoriu de la capătul străzii Lujiazui.

pod-circular-Lujiazui-02

pod-circular-Lujiazui-03

Podul oferă acces la Turnul Oriental Pearl, conectând finanţiştii cu zonele de agrement, cum ar fi mall-urile şi cafenelele, dar şi de o staţie de tranzit şi câteva clădiri de birouri.

pod-circular-Lujiazui-04

Podul se află la aproape 6 metri deasupra străzii, având numeroase intrări şi ieşiri cu scări rulante. Designul foarte modern şi deschiderile mari dintre coloane oferă o plăcută experienţă stradală la înălţime.

pod-circular-Lujiazui-05

pod-circular-Lujiazui-06

Vizitatorii se bucură de pasarelă pentru perspectivele privilegiate pe care le oferă asupra oraşului, precum şi pentru că introduce un mijloc de transport pietonal curat şi uşor. Pe timp de noapte, structura este iluminată, pentru a se obţine un mare efect dramatic.

pod-circular-Lujiazui-07

Pista pentru pietoni are 5,5 metri lălţime, pe care pot merge 15 persoane cot la cot. De la deschiderea lui, podul a devenit repede o atracţie turistică. (Traducere şi adaptare după amusingplanet.com, Foto: flickr.com, 500px.com, ru-bridges.livejournal.com)