Plimbare ameţitoare pe tavan în casa cu susu-n jos

A man passes a house built upside-down in Russia's Siberian city of Krasnoyarsk

O casă construită cu susul în jos, răsturnată atât la exterior, cât şi la interior, a devenit o atracţie turistică în Siberia, Federaţia Rusă. Dispunerea nefirească creează o puternică iluzie de sfidare a gravitaţiei.

Această senzaţie a fost documentată recent de fotograful Ilya Naymushin, printr-o serie de fotografii realizate în turul casei, pentru agenţia de ştiri Reuters.

 casa2

casa7

Vizitatorii se simt ca şi cum ar merge pe tavan când se plimbă prin cele două etaje ale ciudăţeniei. În bucătărie şi sufrageria cu pereţii verzi, oaspeţii merg pe sub o masa răsturnată, amplasată în partea de sus a încăperii, pe care se află farfurii cu spaghete, parcă pregătite pentru a fi mâncate.

casa3

În camera de zi, tot răsturnate şi prinse sus, se află un pom de Crăciun, o canapea, precum şi alte obiecte de mobilier situate deasupra capului.

casa12

Capacul WC-ului atârnă deschis într-o baie mică, iar jucăriile sunt împrăştiate în camera de joacă de la mansardă, îmbrăcată în lambriu de lemn. Afară, o maşină cu roţile în sus este parcat pe o mică alee, fiind agăţată de pavajul din cărămidă aparentă.

casa4

Ciudata casă este situată în oraşul siberian Krasnoiarsk şi este semnificativ mai mare decât cabana asemănătoare cu susu-jos de la Moscova. Ambele oferă o perspectivă ameţitoare şi se pretează la oportunităţi excelente de fotografiere.

casa5

Dacă vizitatorii îşi întorc camera de fotografiat, cei din poze vor apărea ca şi cum s-ar plimba pe tavan printr-o casă obişnuită.

 casa6

A woman visits a room in a house built upside-down in Russia's Siberian city of Krasnoyarsk

Moscova a învins gravitaţia

La Moscova, vizitatorii Centrului Expoziţional al Rusiei (în ruseşte Всероссийский выставочный центр, în engleză – All-Russia Exhibition Centre) sunt invitaţi să viziteze o cabană construită invers şi care era unică până recent, având plafonul jos, iar podeaua – sus.

casa9

Aici totul este ca într-o casă obişnuită, doar că este inversat josul cu susul.

 casa11

Spaţiul arhitectural conceput impecabil oferă o perspectivă care sfidează gravitaţia. Locuinţa are aspectul unei cabane de dimensiuni medii asemănătoare uneia europene şi include tot confortul, de la camera de zi şi bucătăria complet utilate până la baia modernă.

 casa10

casa13

Ciudăţenia vine din faptul că totul este compet deplasat şi amplasat deasupra capului vizitatorilor. Însă construcţia nu este doar o casă inversată cu susul în jos, ci a devenit un loc de joacă, ce permite vizitatorilor să interacţioneze capricios cu mediul lor. (Traducere si adaptare dupa mymodernmet.com; Foto: fubiz.net,beautifuldecay.com, Video: RuptlyTV/Youtube.com )