Plácido Domingo îşi îngrijeşte vocea ca pe o femeie care merită totul

Placido Domingo

Tenorul spaniol Plácido Domingo a asigurat că atunci când este vorba de vocea lui o îngrijeşte ca pe o femeie care merită totul, chiar dacă este foarte exigentă, relatează EFE.

„Vocea este de genul feminin în spaniolă, franceză sau italiană, doar în engleză „the voice” este neutră; asemeni unei femei, vocea este exigentă şi trebuie să o îngrijeşti cum se cuvine, altminteri vai de tine”, a declarat artistul la o teleconferinţă din Londra pentru mass-media mexicane.

La întrebarea cum îşi îngrijeşte vocea, Domingo a mărturisit că secretul este de a rămâne mult timp tăcut. Îmi place tăcerea şi să petrec multe ore singur, iar tăcerea este remediul primordial pentru a cânta”, a precizat el.

Placido Domingo, care este şi dirijor, a vorbit despre concertul pe care îl va oferi la 11 octombrie în faţa a 20.000 de persoane pe stadionul de baseball din Hermosillo, în statul mexican Sonora.

Artistul a mărturisit că îndrăgeşte în mod special Sonora pentru că aici locuieşte Renee, soţia fiului său Alvaro, şi a declarat că se simte emoţionat de câte ori cântă pentru acest public. El a precizat că pe afişul concertului vor figura momente de zarzuela, un gen muzical pe care a mărturisit că îl cunoaşte de când s-a născut, operă, operetă, operă vieneză şi chiar şansonete.

La întrebarea dacă va interpreta populara arie ‘Sonora querida’, Placido Domingo nu a vrut să dezvăluie întregul program, dar a subliniat că având în vedete locaţia în care desfăşoară concertul un asemenea cântec se impune să fie interpretat. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Placido Domingo)