Pisica din magazin a scăpat de sechestrul ANAF

pisica-sechestrata-01

Pisica devenită celebră datorită mediatizării şi supoziţiei că a fost sechestrată într-un magazin de îmbrăcăminte din Drobeta Turnu Severin, sigilat de inspectorii ANAF încă înainte de Revelion, a dat multă bătaie de cap poliţiştilor şi reprezentanţilor ANAF sosiţi la faţa locului.

Întrucât oamenii erau informaţi că reprezentanţii ANAF vor veni, în cursul dimineţii, să desigileze respectivul magazin, cu un ceas înainte, în faţa vitrinelor, s-au adunat mulţi cetăţeni şi fiecare dintre ei avea o poveste legată de pisicuţa gălbuie.

Printre aceştia, s-a aflat şi o vânzătoare a magazinului, Corina Gabriel, care spunea că pisica aproape zilnic se refugia în magazin, la odihnă, printr-o spărtură în tavan şi cu greu se lăsa izgonită în stradă. De asemenea, proprietarul imobilului, Georgel Păuna, îndemna lumea să-şi vadă de pisicile lor, fiindcă pisica nu mai există, a plecat după şoareci, la bazarul din apropiere. Un mucalit a lansat ipoteza că cineva a pătruns în toiul nopţii, prin efracţie, şi a eliberat pisica-vedetă.

pisica-sechestrata-03

Când cineva de la ANAF a ieşit să spună că pisica a dispărut, şi mai multe au fost vocile care au presupus că ceva „necurat” s-a petrecut şi că cineva a avut interesul să o elibereze „pe şest”, chipurile, prin tavanul de pe care s-a desprins o bucată de rigips, pentru a închide gura lumii.

După ce spectatorii au plecat dezamăgiţi, pisica a ieşit pe „scenă”, dintr-o cizmă de damă, şi astfel a început fuga după ea prin magazin, iar la vitrine s-au adunat din nou curioşi.

Unii spuneau să cheme hingherii, alţii să vină pompierii. Până la urmă, unul dintre funcţionarii ANAF a reuşit să pună mâna pe pisică. Cineva, mai grijuliu, i-a strigat atunci: „dom’le să nu omori pisica, că nu a mâncat de aproape două luni!”.

pisica-sechestrata-02

Respectivul a vrut însă doar să o mângâie, moment de tandreţe exploatat de pisicuţă, care a sărit din braţele acestuia şi iar a fost de negăsit. „Au stresat-o!”, a strigat o doamnă, care susţinea că i-a împins câteva seri de-a rândul pateu pisicii, cu un băţ pe sub uşa de intrare a magazinului.

După ce s-au întocmit documentele de desigilare a uşii şi de sub scoatere de sub sechestru a magazinului, poliţiştii şi funcţionarii de la ANAF au plecat de unde veniseră, de la Târgu Jiu, cu depistarea pisicii fiind „împuternicite” vânzătoarele magazinului, care au fost chemate la locul de muncă şi cărora li s-a cerut să o predea unor doamne care se erijau în responsabile cu protecţia animalelor. (Text si foto: Agerpres)