Pianistul român ALEXANDRU BELEMUSKI a câştigat Premiul „Pianul Contemporan”

Alexandru Belemuski-01

Pianistul român Alexandru Belemuski, în vârstă de 28 de ani, a obţinut premiul „Pianul Contemporan”, la Gala Anuală organizată de Fundaţia pentru promovarea tinerilor muzicieni Miguel Ángel Colmenero, care avut loc la Madrid, informează un comunicat de presă dat publicităţii de Defeses Fine Arts PR Agency – Madrid.

Premiul i-a revenit tânărului pianist român în urma interpretării piesei „Suită pentru pian” a compozitorului spaniol Jesús Aranda, prezentată în cadrul concursului de compoziţie „Carmelo Bernaola”.

Premiul „Pianul Contemporan” i-a fost înmânat pianistului român de renumitul compozitor spaniol Sebastian Mariné, membru al unui juriu format din muzicieni de elită din lumea muzicală spaniolă. Gala a fost urmată de un concert susţinut de premianţi, în cadrul căruia Alexandru Belemuski a interpretat solo şi în duet cu o soprană spaniolă.

În urma câştigării concursului, Alexandru Belemuski a fost invitat să concerteze la prestigiosul Auditorio Nacional din Madrid.

Alexandru Belemuski s-a născut în Romania, la Giurgiu, în 1988. Se află în Spania din anul 2000, ţară unde a absolvit Conservatorul Superior de Muzică din Aragon. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/Alexandru Belemuski)